Holstebro ændrer madkulturen i danske motorsportsklubber

29/5/12 9:28

Karsten Peier

Sund kost i Holstebro Moto Cross Klub giver genlyd i andre danske klubber * Tekst til vedhæftede foto (Foto: Holstebro Kommune):

Kostvejledning til medlemmerne af Holstebro Moto Cross Club flyver videre til andre danske klubber inden for motorsporten.

Med Holstebro Elitesport som samarbejdspartner og virksomheden I-factor som vejleder er Holstebro Moto Cross Klub nu med til at ændre madkulturen i andre danske klubber inden for motorsporten. Sund kost er kommet på dagsordenen for medlemmerne i Holstebro-klubben, og det har i den grad givet genlyd inden for Dansk Motor Union.

Pomfritter og anden ikke sund mad er fjernet i motocrossklubben. Nu tilbydes der i stedet sportsboller, pastasalater, frisk frugt og nygrillede mx-burgere – også, når kørere fra andre dele af landet er til stævne i Holstebro.

Årets danske motorsportsklub

- Vi henvendte os til Holstebro Elitesport for at få hjælp til kostvejledning. Det er en kontakt, der har været med til at bryde alle traditioner inden for dansk motorsport. Samarbejdet med Holstebro Elitesport har været medvirkende til, at vi i de senere år har udviklet os, så vi nu kan tilbyde kørerne alt fra fysisk træning, teknisk specialtræning, niveau-relateret klubtræning og til kostvejledning. Det har givet så megen genlyd i vores union, at vi netop er kåret som årets danske motorsportsklub - og det endda med indstilling fra alle grene i sporten, bl.a. speedway, roadracing og bmx, siger formanden for Holstebro Moto Cross Club, Linette Pedersen.

Efter at kostvejledning er kommet på programmet i Holstebro-klubben, har Linette Pedersen adskillige gange været ude i andre motorsportsklubber i landet for at give oplæg om, hvad det nye initiativ om bl.a. kostvejledning indebærer af nytænkning.

- Inden for motocross sporten i Danmark er det traditionelt IKKE klubberne, der støtter kørernes karriere, men derimod de teams, som de med tiden bliver knyttet til. Disse teams tænker ikke på den fysiske del af kørernes udvikling. Den del tilbydes først, når man bliver en del af Team Danmark. Efter min mening skal kørerne bruge alt for mange ressourcer til på egen hånd at søge vejledning om den fysiske del, herunder bl.a. kostens betydning. Det har vi lavet om på med den inspiration til sund mad, som vores medlemmer har fået, siger Linette Pedersen.

Fedt med fokus

Det er projektleder i virksomheden I-factor, Inge Hummelshøj, der har ydet kostvejledning i Holstebro Moto Cross Club. I-factor er navnet på den private virksomhed, der blev oprettet, da selskabet Foodlife A/S, hvor Holstebro Kommune var partner, blev opløst.

- Det var en virkelig god oplevelse at komme ud i motocrossklubben og holde oplæg om kost. Det var helt tydeligt, at medlemmerne i klubben synes, det er fedt, at der nu også på den måde sættes fokus på deres sportsgren. Jeg tager hatten af for alt det, de efterfølgende har sat gang i. Det understreger en klub med opbakning fra medlemmerne og sammenhold. Jeg er sikker på, at klubben vil fortsætte med at have fokus på kosten. Det bliver spændende at følge den udvikling, den er med til at starte inden for motorsporten generelt, siger projektleder Inge Hummelshøj.

Hun understreger, at opgaven i Holstebro Moto Cross Club også har været en øjenåbner for hende som professionel kostvejleder.

- Jeg tror, det vil være en god idé, at vi fremover bliver bedre til at give de mindre klubber opmærksomhed om kostens betydning og ikke ”kun” tænker på f.eks. fodbold og håndbold. I de klubber, hvor der ikke tidligere har været særligt stort fokus på kosten, kan der være store gevinster at hente. Det er motocrossklubben et godt eksempel på, siger Inge Hummelshøj.

Holstebro Elitesports rolle

Det er via Holstebro Elitesport, at der er sat fokus på en ny og mere sund kost i Holstebro Moto Cross Club, og elitekoordinator John Mikkelsen glæder sig over, at samarbejdet bærer frugt både lokalt og nationalt.

- Holstebro Elitesports opgave er at støtte og styrke miljøer for elite- og talentudvikling i Holstebro Kommune. Via dialog og samarbejde med klubberne arbejder vi videre med deres behov og ønsker for udvikling. Det er på den måde, at kontakten er skabt mellem Holstebro Moto Cross Club og I-factor. Holstebro har status som eliteidrætskommune, og det betyder naturligvis også meget for aftalen med Team Danmark, at vi kan medvirke til nye initiativer, som man også kan bruge i andre klubber i landet, siger John Mikkelsen.

Flere oplysninger:

Formand for Holstebro Moto Cross Club, Linette Pedersen, tlf. 2859 9848.

Projektleder i I-factor, Inge Hummelshøj, tlf. 2461 4373.

Elitekoordinator John Mikkelsen, Holstebro Elitesport, tlf. 2211 9959.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.