Dagny Kloster er Holstebro Kommunes nye rådgivningschef i Børn og Unge med ansvar for bl.a. familiestøtte og -rådgivning, sundhedsplejen, tandplejen, PPR og andre tilbud til familier, børn og unge med særlige behov.
Med over 20 års ledererfaring i bagagen skiftede hun 1. juni 2016 fra region til kommune, fra afdelingsleder for Børneafdelingen på Herning Sygehus til rådgivningschef hos Børn og Unge i Holstebro Kommune.
I løbet af den første måneds tid i det nye job er Dagny Kloster blandt andet rundt i det kommunale landskab for at besøge de institutioner og afdelinger, hun kommer til at stå i spidsen for. Eller som hun selv siger det:
- Jeg havde et ønske om at komme hele vejen rundt på arbejdspladserne her inden sommerferien. Det er alletiders chance for at få indblik i, hvad det er for opgaver, jeg skal være chef for - jeg skal jo lede gennem andre. Jeg får hilst på rigtig mange, og det gør det lettere at være hende chefen, der bare kommer forbi.
Dagny Kloster er 51 år og oprindelig uddannet sygeplejerske, men hun fik ret hurtigt fokus på ledelse.
Først som medarbejdernes nærmeste leder og senere som ’leder for ledere’ med budgetansvar og overordnet personaleansvar. Hun har løbende fulgt forskellige kurser og lederuddannelser – og er lige nu ved at gennemføre en Master i offentlig ledelse.
Siden 1995 har hun bl.a. været souschef, afdelingssygeplejerske, coach og leder af et patienthotel, inden hun i 2011 blev ansat som ledende oversygeplejerske for Børneafdelingen på Hospitalsenhed Vest i Herning.
Her har hun de seneste 5 år arbejdet med børn, unge og familier i den vestlige del af Region Midtjylland og samarbejdet med kommunerne.
Ledelse af forskellige faggrupper, familiearbejde, dialog med brugere og forskellige samarbejdsfora er nogle af de erfaringer Dagny Kloster bringer med til Holstebro Kommune, som hun gennem samarbejdsflader og netværk fik et godt øje til.
Region og kommune arbejder med forskellige udfordringer og muligheder, men begge steder er præget af øget kompleksitet i opgaverne, og forandringer sker nærmest kontinuerligt.
- Derfor er det vigtigt at sikre sammenhæng på tværs af sektorerne og hjælpe børnene og deres familier bedst muligt ud fra en helhedsbetragtning. I regionen har jeg arbejdet meget med patientforløb på tværs, brugerdialog og relationsdannelse.
- Min erfaring derfra er, at for lykkes med inddragelse af borgerne, må vi gøre noget anderledes - og det kræver et ændret ’mind set’ for borgere og medarbejdere. Det handlede også om at arbejde med kulturen på arbejdspladsen. Det er vigtigt at have en fælles forståelse af kerneopgaven, siger Dagny Kloster.
På hjemmefronten i Silkeborg er der tryk på kulturforbruget og fritidsinteresserne, som udover rejser, hus og have også omfatter gospelkor og ”Amalie” - et netværk for erhvervsaktive kvinder.
Hun har tre voksne børn på 17, 21 og 23 år.