IT i børnehøjde i Vemb Børnehave

05/02/2013 11:18

Karsten Peier

Interaktiv storskærm giver børnehavebørn og personale nye udfordringer Som den første børnehave i Holstebro Kommune har Vemb Børnehave fået en interaktiv storskærm. Den hænger i børnehøjde, fungerer som en iPad og er meget brugervenlig.

- Vi ved, at IT indebærer en masse nye muligheder, som også kan være med til at gøre børnenes verden større. Endnu er vi ikke helt klar over, hvordan den nye storskærm skal indgå i børnenes dagligdag, men nu har vi skærmen i huset. Så vil vi afprøve mulighederne og finde frem til, hvordan den bruges rigtigt. Det er en læringsproces, der også er en god udfordring for os som personale, siger leder af Vemb Børnehave, Jacob Birk-Nielsen.

IT-læring i et socialt fællesskab

Børnene er allerede godt i gang ved skærmen, og den største udfordring lige nu er, at den kun bruges af et barn af gangen, så der er ventetid på at komme til.

- Indtil videre er vi kun nået til børnespillene på Oline, men der er også installeret læringsspil i form af bl.a. tal, bogstaver, farver og former. Vi vil lægge vægt på, at skærmen også kommer til at indgå i børnenes sociale fællesskaber. Når de kommer i skole, bliver IT en vigtig del af den daglige undervisning. Vi synes, det er vigtigt, at de allerede her i før-skole-alderen også lærer at bruge IT i deres sociale sammenhænge, siger Jacob Birk-Nielsen.

Vemb Børnehave er normeret til 60 børn i alderen 3-6 år.

Mest Læste

Annonce