Nyt butikscenter i Holstebro midtby et stort skridt nærmere

12/10/12 8:45

Karsten Peier

Kommunen har solgt grunden i Enghaven til entreprenør- og byggefirmaet A. Enggaard A/S Torsdag formiddag satte borgmester H. C. Østerby sin underskrift på salget af en stor byggegrund i Enghaven midt i Holstebro. Køberen er entreprenør- og byggefirmaet A. Enggaard A/S.

Dermed er et nyt center på 20.000 kvadratmeter og med ca. 50 butikker et stort skridt nærmere på at blive realiseret. I tilknytning til butikscentret er det planen at opføre 8.000 kvadratmeter til bolig og erhverv.

Nu går A. Enggaard A/S og deres partner braaten+pedersen, som har specialiseret sig i at udvikle shoppingcentre, videre med konceptet for butikscentret. I løbet af nogle uger er de klar med de første skitser og modeller.

- Det bliver rigtig spændende at følge projektet videre frem, og jeg glæder mig til at se de konkrete forslag inden længe. Centret er et kæmpe bidrag til udviklingen i byen og gør Holstebro endnu mere attraktiv at bosætte sig i. Og det konsoliderer byens status som landsdelens ubestridte handelshovedstad, siger borgmester H. C. Østerby.

Adm. direktør i braaten+pedersen, Mogens Pedersen, glæder sig også til at realisere butikscentret midt i Holstebro.

- Holstebro har altid været en meget attraktiv handelsby. Mange detailhandlere – såvel danske som udenlandske – har ønske om at etablere sig i byen. Med et citycenter, som har direkte adgang til gågade-nettet, har vi mulighed for at tilbyde detailhandlerne den eftertragtede cityplacering i rammer, som passer den enkelte butik, siger Mogens Pedersen.

A. Enggaard A/S og braaten+pedersen samarbejder med arkitektfirmaerne Atra Arkitekter A/S fra Holstebro og Årstiderne Arkitekter fra Silkeborg om at etablere butikscentret.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.