Idéerne står i kø i Ikast-Brande Kommune

Velfærd

09/8/13 1:11

Freja Eriksen

Som en del af et 50-ugers projektforløb lærer ledige, hvordan de giver deres virksomhedsplaner ben at gå på.

25 motiverede borgere fra Ikast-Brande Kommune møder hver dag op på Ikast Bibliotek. Fælles for dem er, at de er jobsøgende, og hver har de en idé til at skabe en virksomhed. Derfor har de tilmeldt sig Projekt IdéFabrikken, der hjælper dem med at opstarte deres egen virksomhed. Idéerne er blandt andet massage, rådgivning til psykisk arbejdsmiljø, og design af hjemmesider.

Fokus på psykisk arbejdsmiljø

Niels Kristensen fra Bording har lige afsluttet et iværksætterkursus ved Erhvervsrådet og fortsætter nu ved Projekt IdéFabrikken. Hans idé har fokus på, at medarbejdere i stigende grad bliver mobbet på arbejdspladserne.

- Hver 9. medarbejder bliver mobbet, hvor det tidligere var hver 12. medarbejder. Det er en rigtig skidt udvikling, siger Niels Kristensen, der vil arbejde med virksomhedernes psykiske arbejdsmiljø.

Niels har udviklet en kontrolboks, der går under navnet ”Mental Indicator”, som medarbejderne kan sende en sms til, når de mener, at der er noget galt på arbejdspladsen. Når boksen modtager en besked lyser den op og videresender beskeden til en central medarbejder, der tager sig af medarbejderens henvendelse. Den minder arbejdspladsen om, at der er noget, man skal forholde sig til.

- Ved at vi får fokus på det psykiske arbejdsmiljø, får du også en arbejdsglæde frem, som gør, at du bruger din energi på arbejdspladsen i stedet for at have paraderne oppe. IdéFabrikken skal give mig redskaber til at få kontrolboksen solgt, fortæller Niels Kristensen.

Akvaponi – Dyrk grøntsager med fisk

Flavio Pierri kommer fra Italien og flyttede til Brande for knap fire måneder siden. Nu deltager han i Projekt IdéFabrikken.

- Min interesse ligger i et lukket system, hvor man kan producere sine egne grøntsager helt økologisk og meget billigere end ved traditionelt økologisk landbrug. Det er hjemmeproduktion for folk, der har behov og passion for at have deres egen lille have – inde i huset eller på terrassen, fortæller Flavio Pierri.

Flavios idé er at producere et kit for systemet, der kaldes for akvaponi. Det er først og fremmest familier, som er målgruppen. Akvaponi består af en fisketank, der er koblet sammen med et system, hvor der gror planter. I fisketanken bliver uspist foder og affald fra fiskene til næring for planterne, som derefter renser vandet til gavn for fiskene.

- For at blive selvstændig konsulent inden for landbrug har jeg brug for nogle redskaber til at finde virksomheder eller investorer, der kan hjælpe med at producere et kit til systemet. Derfor virker IdéFabrikken som en god idé for mig, siger Flavio Pierri.

Søger frivillige mentorer

Fra den 5. august til den 15. september er alle deltagerne på et 6-ugers kursus, hvor de undersøger markedet og udvikler forretningsplanen. Hver deltager bliver senere tilknyttet en mentor fra erhvervslivet, der kan give input og motivation.

Hvis du er interesseret i at blive mentor, kan du kontakte Henrik G. Qvottrup på telefon 2494 6658.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.