Enhedslisten raser over manglende lærlingepladser

03/1/13 10:07

Københavns Kommune

Metrobyggeriet har kun skabt to praktikpladser. Og det gør EL rasende. De kræver nu en redegørelse fra Overborgmesteren på næste møde i Borgerrepræsentationen

Byggeriet af Metro-cityringen er i fuld gang. Men nu viser det sig, at arbejdet foregår stort set uden lærlinge, selvom mange københavnske unge står uden praktikplads. Og det vækker harme i Enhedslisten:

- Det er helt til grin, at Københavns Kommune bruger millioner på at udarbejde strategier for flere praktikpladser, mens der ikke skabes praktikpladser på det største offentlige byggeri i Københavns historie, siger Enhedslistens beskæftigelsesordfører Signe Færch.

3F vurderer at det kunne have skabt 400 praktikpladser.

- Lige nu mangler flere tusindeunge københavnere en lærlingeplads. Lige nu har vi en enestående chance for faktisk at skabe praktikpladser til dem – den chance må vi ikke kaste på gulvet, siger Signe Færch

Enhedslisten kritiserede allerede i 2011 overborgmesteren skarpt for, at der ikke var sikret sociale klausuler om praktikpladser i forbindelse med metrobyggeriet, på trods af at Borgerrepræsentationen flere gange har vedtaget, at der skal stilles krav om praktikpladser i offentlige byggerier.

Enhedslisten vil nu kræve en redegørelse fra Frank Jensen. Partiet foreslår at der fastsættes konkrete målsætninger for hvor mange lærlingepladser der skal skabes:

- Når vi bygger for så mange milliarder skattekroner, skal det selvfølgelig også skabe lærlingepladser. Alt andet ville jo være åndssvagt, siger Signe Færch

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.