København strammer reglerne for virksomhedsaktivering

21/8/12 8:32

Københavns Kommune

Det skal være slut med at bruge arbejdsløse som gratis arbejdskraft i landets hovedstad. Det besluttede et enigt Beskæftigelse og Integrationsudvalg i dag efter forslag fra Enhedslisten. Knap 20.000 arbejdsløse københavnere blev sendt i virksomhedspraktik i 2011. Men nu skal der strammes op, så det sikres, at det ikke bare bliver gratis arbejdskraft for virksomhederne.

- Vi hører eksempler på, at virksomhederne kræver, at fx arbejdsløse tømrere kommer i virksomhedspraktik før de ansættes, så de reelt skal arbejder 4 uger gratis for at få et job. Den slags misbrug må ikke finde sted, siger Enhedslistens beskæftigelsesordfører Signe Færch.

Forvaltningen skal nu udarbejde nye retningslinjer i samarbejde med de faglige organisationer.

I Skive Kommune har man allerede retningslinjer, der bl.a. sikrer, at arbejdsløse på dagpenge eller kontanthjælp ikke aktiveres i deres eget fag.

Fakta:
19.477 københavnere blev sendt i virksomhedspraktik i 2011. Heraf var 15.012 fra matchgruppe 1 (arbejdsløse uden andre problemer end ledighed). 12.922 var i praktik i 1-4 uger. Resten i op til 27 uger.

Ifølge Lov om aktiv beskæftigelse, må virksomhedspraktik kun anvendes overfor ledige, der ”enten har behov for afklaring af beskæftigelsesmål, eller på grund af mangelfulde faglige, sproglige eller sociale kompetencer, kun vanskeligt kan opnå beskæftigelse på normale løn- og arbejdsvilkår eller med løntilskud”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.