Københavnerne nyder godt af udlicitering

24/8/12 10:08

Københavns Kommune

En ny aftale om at udlicitere rengøringen af Københavns Kommunes kultur- og idrætshuse medfører en besparelse på knap 80 mio. kr. over fire år. Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) glæder sig – især fordi aftalen helt usædvanligt sikrer, at besparelserne direkte kommer københavnerne til gode.

En markant besparelse efter udlicitering af rengøringsopgaver kommer nu københavnerne direkte til gode i form af bedre kultur- og sportstilbud.

Det står klart, efter at et flertal i Københavns Borgerrepræsentation i aftes gav grønt lys for udlicitering af rengøringsopgaverne i kommunens mange idræts- og kulturhuse.

Læs også: EL: Personalet går ned i løn

Udbuddet, der blev vundet af landets tredje største rengøringsselskab, Alliance Plus, vil medføre markante besparelser på op til 80 millioner kr. i løbet af de næste fire år.

Aftalen indebærer samtidig helt usædvanligt, at en væsentlig del af besparelsen på forhånd sættes af til at forbedre de eksisterende tilbud på kultur- og fritidsområdet til københavnerne. Det sikres ved, at det nu bliver op til de enkelte kultur- og idrætshuse lokalt at afgøre, om de vil gøre brug af udliciteringen. De institutioner, der benytter sig af udliciteringen, får nemlig lov til at beholde halvdelen af besparelsen – som direkte skal omsættes i udvikling og forbedring af sports- og kulturaktiviteterne.

”Når det viser sig, at vi kan spare så mange penge på rengøring – og samtidig sikre bedre kultur- og sportstilbud for pengene – så skylder vi simpelthen de københavnske skatteborgere at gøre det,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Aftalen omfatter op til 71 kommunalt ansatte medarbejdere. Borgmesteren understreger, at reglerne for miljø og arbejdsmiljø stadig gælder, ligesom medarbejderne også fremover vil være omfattet af de overenskomster, der er indgået mellem arbejdsmarkedets parter.

”For mig er der ikke tale om et ideologisk korstog, hvor det gælder om at få alting lagt over til private. Det handler om sund fornuft ved at udbyde opgaverne, så vi kan se, hvor vi får dem løst bedst og billigst. Rengøring er jo ikke ligefrem en kommunal kerne-opgave – men jeg kan da sagtens forestille mig udbud, der bliver vundet af kommunens egne folk. Jeg er helt tryg ved at overlade opgaven til Alliance Plus, der er et velrenommeret firma med kunder som Det Kgl. Teater, Novo Nordisk og Jyske Bank,” siger Pia Allerslev.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.