Jakob Heide Petersen er ny leder af Hovedbiblioteket

19/12/2012

Københavns Kommune

Jakob Heide Petersen er ny leder af Hovedbiblioteket i København fra 1. januar 2013. Han vil samarbejde med kulturhuse og andre biblioteker, og han ser frem til de nye muligheder, som digitaliseringen giver bibliotekerne.

Når Københavns Hovedbibliotek åbner dørene efter nytår, er det med en ny leder ved roret. Kultur- og Fritidsforvaltningen har ansat Jakob Heide Petersen som chef for Københavns Hovedbibliotek og den overordnede biblioteksfaglige udvikling i København.

Fokus på samarbejde
Det er en af Jakob Heide Petersens ambitioner, at Hovedbiblioteket skal være endnu bedre til at indgå partnerskaber og samarbejde med andre biblioteker og kulturinstitutioner.

”Jeg mener, Hovedbiblioteket kan få meget ud af at samarbejde med de lokale biblioteker og de mange kulturhuse i København. Der foregår mange spændene ting på kulturområdet, som vi på Hovedbiblioteket kan lære meget af,” siger Jakob Heide Petersen.

”Jeg vil desuden fokusere på partnerskaber med biblioteker i resten af landet. Det kan give os muligheder for at udvikle nye kompetencer og skabe flere gode tilbud til brugerne,” siger Jakob Heide Petersen.
Udlån er stadig kerneopgaven

Jakob Heide Petersen ser frem til, at den øgede digitalisering vil skabe nye muligheder for bibliotekerne.

”E-bøger og netbaserede medier er med til at skabe nye former for udlån og hjælper os til at nå ud til nye lånergrupper,” siger Jakob Heide Petersen.

”Udlån af bøger, musik og film er fortsat bibliotekets kerneopgave, men biblioteket får en stadig mere aktiv og opsøgende rolle i forhold til brugerne. Det fysiske bibliotek er meget mere end en bogsamling. Det er et sted, hvor vi bliver klogere på verden, hinanden og os selv. Det kan ske ved at læse en bog, men også gennem kulturelle arrangementer, læringsaktiviteter eller læseklubber”, siger den nye leder af Hovedbiblioteket.

FAKTA:
Jakob Heide Petersen, 43 år, bor på Frederiksberg
Uddannet i statskundskab på Aarhus Universitet.
Kommer fra en stilling som kontorchef i Kulturstyrelsen, hvor han har haft ansvaret for biblioteksudvikling for folke- og forskningsbibliotekerne.

Medforfatter til styrelsens biblioteksstrategi ”Fra Information til Viden” og har fungeret som udvalgssekretær for udvalget om Folkebibliotekerne i videnssamfundet.
Har deltaget i arbejdsgruppen, der har udarbejdet rapporten om Danskernes Digitale Bibliotek.

Mest Læste

Annonce