Kolding populær studieby

Velfærd

26/03/2014 10:13

Freja Eriksen

Kolding er blevet en populær studieby. Antallet af studerende på de videregående uddannelser ventes at stige med 440 i 2014, blandt andet fordi de videregående uddannelser har satset på design.

Stigningen i antallet af studerende skyldes især Syddansk Universitet Koldings satsning på design og innovation. Når det nye universitetsbyggeri tages i brug til studiestart i 2014, forventer man, at der her vil være 245 flere studerende i forhold til i 2013 i universitetets bygninger på Engstien.

At antallet af studerende stiger skyldes også IBA – International Business Academys satsning både nationalt of internationalt samt at man på Designskolen Kolding har udvidet med en ekstra uddannelse inden for accessoires.

"Det viser jo, at det, der er sat i gang i forhold til Kolding som studieby, begynder at bære frugt. Designskolens stærke brand, SDU's markante satsning på design og vores vision om at designe livet sammen med vores borgere er et godt match', siger borgmester i Kolding Kommune Jørn Pedersen, og henviser blandt andet til kommunens støtte til det nye universitetsbyggeri.

Nye ungdomsboliger på vej

Det øgede antal studerende betyder, at der fra 2014 og i årene fremover vil være behov en større efterspørgsel på ungdoms- og studieboliger. Derfor bliver der i løbet af 2015 og 2016 opført mere end 150 ungdomsboliger ved Campusområdet i Kolding. Desuden arbejdes der for tiden ihærdigt på en række løsninger, som skal sikre, at kommunen kan overholde sin boliggaranti, der betyder, at alle studerende er garanteret en bolig.

Samarbejder om at tiltrække studerende

De fire videregående uddannelsesinstitutioner i Kolding holdt den 27. februar fælles åbent hus, for sammen at vise Koldings styrker som studieby. Her kunne potentielt kommende studerende komme og høre om de i alt 35 forskellige videregående uddannelser, møde underviserne og få en smagsprøve på studielivet. Dagens blev afsluttet på studenterhuset Breakroom, hvor der med stand-up og livemusik var fokus på den mere sociale del af studielivet.

Det samlede antal studerende på de videregående uddannelser i Kolding ventes at stige fra 4200 i 2013 til 4640 studerende i 2014. 

Mest Læste

Annonce