Digitale ambassadører hjælper borgerne på vej

Infrastruktur

05/8/13 2:23

Freja Eriksen

Lejre Kommune har uddannet digitale ambassadører, der har fået til opgave at hjælpe borgerne i gang med at bruge de digitale selvbetjeningsløsninger. Sammen med en gruppe frivillige på aktivitetscentrene, gør de en brav indsats for at hjælpe borgerne i gang med at bruge de digitale løsninger.

Det skal være trygt at anvende de digitale løsninger

Lejre Kommune har uddannet digitale ambassadører, der har fået til opgave at gøre det mere trygt for borgerne at anvende de digitale løsninger i Lejre Kommune. 30 medarbejdere i kommunen er blevet uddannet – blandt andet borgerservicemedarbejdere og forebyggelseskonsulenter, der møder de ældre borgere i deres eget hjem.

Erfaringerne med at uddanne digitale ambassadører er positive. – I Borgerservice oplever vi, at langt flere borgere anvender vores digitale løsninger. Den arbejdsindsats vi lægger i at gøre vores borgere trygge ved vores digitale løsninger bærer tydeligvis frugt. Det er eksempelvis en fornøjelse at se, at flere og flere borgere kommer for at bruge vores selvbetjeningsmiljø og en ny såkaldt Duka PC, som er en ældrevenlig computer, der visuelt hjælper borgeren trygt ind i den digitale verden, udtaler leder af Borgerservice Jessie Lynggaard.

Samarbejdet med de frivillige

Lejre Kommune samarbejder med en gruppe af frivillige borgere, som underviser ældre borgere i IT på aktivitetscenteret Østergade.

– Jeg har undervist mange ældre mennesker igennem de sidste 11-12 år, og det er tydeligt, at de ældre vi underviser efterhånden får stor interesse for de digitale muligheder. Der sker næsten hver gang det, at de i starten er skeptiske over for blandt andet NemID, men når de tager hul på det, og vi taler om det stille og roligt over en kop kaffe, så vokser interessen og nysgerrigheden stødt. Vi har et godt samarbejde med Lejre Kommune, og vi kan hjælpe hinanden og de ældre med at komme i gang med de digitale muligheder, udtaler formand for Centeret Østergade John Nielsen.

Næste skridt

Som en del af den fælleskommunale digitaliseringsstrategi bliver endnu en række selvbetjeningsløsninger obligatorisk digitale 1. december 2013. Lejre Kommune vil fortsætte det gode samarbejde med de frivillige og fokusere på indsatsen med at gøre borgerne trygge ved at anvende kommunes selvbetjeningsløsninger.

- Selvom vi har fokus på at forberede den næste bølge af digitaliseringen, er vi opmærksomme på de borgere, som ikke kan eller ikke har mod på at udforske de digitale muligheder – dem skal der også være plads til. Det vil derfor fremover stadig være muligt at få hjælp og støtte i Borgerservice, som det hidtil har været, udtaler Borgmester Mette Touborg.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.