- Dette er rigtige gode meldinger at få, for vi vil ungdomsarbejdsløsheden til livs, siger borgmester Mette Touborg.
- Dette er rigtige gode meldinger at få, for vi vil ungdomsarbejdsløsheden til livs, siger borgmester Mette Touborg.

Kraftigt faldt i langtidsledigheden for unge i Lejre

Ledelse

13/12/13 9:30

Freja Eriksen

Fra september 2012 til september 2013 er langtidsledigheden for de unge i Lejre (dagpengeforsikrede og jobklare kontanthjælps- modtagere under 30 år) faldet med 77,3 pct. Hermed tegner Lejre sig for det kraftigste fald i Hele Region Østdanmark.

Samtidig kan det konstateres, at unge ny-tilmeldte ledige i Lejre hurtigere kommer i beskæftigelse end unge i Lejres nabokommuner. 35,5 pct. af ny-tilmeldte unge er i beskæftigelse 3 måneder efter deres tilmelding som arbejdssøgende.

-      Dette er rigtige gode meldinger at få, for vi vil ungdomsarbejdsløsheden til livs. Vi har tidligere set, at ungdomsledigheden – i form antallet af unge ledige dagpengemodtagere og jobklare kontanthjælpsmodtagere - er faldet markant i Lejre. Nu kan vi konstatere, at vi også på andre parametre oplever en positiv udvikling, siger borgmester Mette Touborg.

Landtidsledighed definition

Langtidsledige opgøres som ledige, der har modtaget dagpenge eller kontanthjælp i 80 pct. af tiden det seneste år. Langtidsledigheden er opgjort i helårsbruttoledige, det vil sige ledige og aktiverede dagpengemodtagere og arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere omregnet til helårspersoner.

 

Formand for Udvalget for Job & Arbejdsmarked Christian Plank kommenterer resultaterne:

-      Fra politisk side har vi haft et stort fokus på problematikken med ungdomsledighed, men den positive udvikling kan i lige så høj grad tilskrives den indsats, der er leveret fra Jobcenter Lejres side, siger han.

Ikke kun de unges ledighed falder

For alle aldersgrupper af langtidsledige er langtidsledigheden Lejre faldet med 20,6 pct.

Christian Plank glæder sig over, at det ikke blot er på ungeområdet at Lejre Kommune rykker.

-      For alle aldersgrupper oplever vi en positiv udvikling. Vi ligger således i Top 10 i Østdanmark hvad angår den samlede nedbringelse af langtidsledigheden for alle aldersgrupper. Det siger mig, at vores samlede politiske aktiverings- og revalideringsstrategi ser ud til at have de rigtige sigtepunkter, slutter han.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.