Pc’er og tablets til alle lærere i Lejre Kommune

Velfærd

12/08/2013 15:31

Freja Eriksen

Et par dage inden skolestart fik hver enkelt lærer i Lejre Kommune udleveret en bærbar computer og en tablet til de lærere, der skal undervise i indskolingen. – Vi investerer i det digitale undervisningsmiljø, siger udvalgsformand Asta Rasmussen, Udvalget for Børn & Ungdom.

”Vi vil have digitale frontløbere”. Sådan starter afsnittet om digitale værktøjer i skolevisionen – ”Suveræne skoler i Lejre Kommune”. Lejre Kommunes folkeskoler vil fra en tidlig alder gøre børnene trygge ved at anvende digitale medier og give dem en god forståelse for de digitale mediers muligheder.

Derfor investerer kommunen dette efterår i digitale tavler i klasselokalerne, pc’er og tablets til eleverne og bedre netværk på skolerne således, at det digitale undervisningsmiljø på alle skoler bliver endnu bedre og tidssvarende.

400 Pc’er og tablets udleveret

Som start på den digitale investering kunne hver enkelt lærer i Lejre Kommune i sidste uge møde op på sin skole og få udleveret en bærbar computer og en tablet til de lærere, der skal undervise i indskolingen. I alt udleveres der ca. 400 enheder til lærerne i Lejre Kommunes skoler.

-      For at komme bedst muligt i gang med at bruge tablets i indskolingen lader vi lærerne få en introduktion til de muligheder, det digitale undervisningsmiljø kan tilbyde. Vi ser frem til at vi i løbet af efteråret også kan tilbyde eleverne deres tablets til brug i undervisningen, fortæller udvalgsformand Asta Rasmussen.

Lærerne vil blive introduceret til deres nye Pc’er og tablets i nogle korte workshops, og henover efteråret gennemføres et efteruddannelsesforløb for alle lærere i de fag, som de primært underviser i. I efteruddannelsesforløbet vil der være fokus på, hvordan de digitale lærermidler og de digitale enheder kan styrke elevernes udbytte af fagene.

Tabletten er i undervisningsbrug helt ny i Lejre Kommune, og for alle skolens parter åbner sig en verden af muligheder.

-      Vi glæder os meget til, at skolerne får erfaringer med de nye muligheder – og vi ser frem til, at eleverne i 0.-3. klasse kommer med på vognen til efteråret, hvor også netværket i 0.-3. klasselokalerne vil være opgraderet, slutter Asta Rasmussen.

Mest Læste

Annonce