Pc’er og tablets til alle lærere i Lejre Kommune

Velfærd

12/8/13 1:31

Freja Eriksen

Et par dage inden skolestart fik hver enkelt lærer i Lejre Kommune udleveret en bærbar computer og en tablet til de lærere, der skal undervise i indskolingen. – Vi investerer i det digitale undervisningsmiljø, siger udvalgsformand Asta Rasmussen, Udvalget for Børn & Ungdom.

”Vi vil have digitale frontløbere”. Sådan starter afsnittet om digitale værktøjer i skolevisionen – ”Suveræne skoler i Lejre Kommune”. Lejre Kommunes folkeskoler vil fra en tidlig alder gøre børnene trygge ved at anvende digitale medier og give dem en god forståelse for de digitale mediers muligheder.

Derfor investerer kommunen dette efterår i digitale tavler i klasselokalerne, pc’er og tablets til eleverne og bedre netværk på skolerne således, at det digitale undervisningsmiljø på alle skoler bliver endnu bedre og tidssvarende.

400 Pc’er og tablets udleveret

Som start på den digitale investering kunne hver enkelt lærer i Lejre Kommune i sidste uge møde op på sin skole og få udleveret en bærbar computer og en tablet til de lærere, der skal undervise i indskolingen. I alt udleveres der ca. 400 enheder til lærerne i Lejre Kommunes skoler.

-      For at komme bedst muligt i gang med at bruge tablets i indskolingen lader vi lærerne få en introduktion til de muligheder, det digitale undervisningsmiljø kan tilbyde. Vi ser frem til at vi i løbet af efteråret også kan tilbyde eleverne deres tablets til brug i undervisningen, fortæller udvalgsformand Asta Rasmussen.

Lærerne vil blive introduceret til deres nye Pc’er og tablets i nogle korte workshops, og henover efteråret gennemføres et efteruddannelsesforløb for alle lærere i de fag, som de primært underviser i. I efteruddannelsesforløbet vil der være fokus på, hvordan de digitale lærermidler og de digitale enheder kan styrke elevernes udbytte af fagene.

Tabletten er i undervisningsbrug helt ny i Lejre Kommune, og for alle skolens parter åbner sig en verden af muligheder.

-      Vi glæder os meget til, at skolerne får erfaringer med de nye muligheder – og vi ser frem til, at eleverne i 0.-3. klasse kommer med på vognen til efteråret, hvor også netværket i 0.-3. klasselokalerne vil være opgraderet, slutter Asta Rasmussen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.