Digital Post på vej til alle virksomheder og foreninger

Infrastruktur

19/8/13 8:57

Freja Eriksen

Det skal være billigere, lettere og hurtigere for virksomheder og foreninger at kommunikere med det offentlige. Derfor bliver det fra 1. november 2013 lovpligtigt for alle med et CVR-nummer at have en postkasse til digital post fra det offentlige. Den digitale postkasse er gratis, og den kan oprettes allerede nu på Virk.dk/postkasse.

Meddelelser om sygedagpenge, indkaldelse til bilsyn, rykkere for årsregnskaber og andre beskeder fra det offentlige bliver fremover sendt til virksomhedernes og foreningernes digitale postkasse. Det sker som en del af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, og det er en løsning, som vil spare skatteyderne for knap 400 mio. kr. om året.

Indførelsen af obligatorisk Digital Post fører til en hurtigere og mere effektiv kommunikation, og samtidig opnår man store besparelser på print, papir og frimærker. Også virksomhederne og foreningerne får glæde af Digital Post, fordi de med den digitale postkasse har et sted, hvor de kan opbevare posten sikkert og har adgang til den hvor som helst og når som helst. Man vælger selv, hvordan posten skal håndteres, og hvilke medarbejdere der skal have adgang til hvilken post.

Nøjagtig som med en fysisk postkasse skal den digitale postkasse tømmes regelmæssigt for ikke at gå glip af vigtig post. Som en hjælp til at huske på det, kan man vælge at få en e-mail eller besked på mobilen, når der er ny post i postkassen.

Læs mere om Digital Post, og opret en digital postkasse til din virksomhed eller forening allerede nu på Virk.dk/postkasse.

Gode råd til virksomheder og foreninger

  • Din virksomhed/forening skal bruge en NemID medarbejdersignatur, når I opretter den digitale postkasse. Læs mere og bestil i god tid via Virk.dk/postkasse.
  • Opret postkassen i god tid inden 1. november 2013, så I kender funktionerne, inden postkassen bliver lovpligtig.
  • Udpeg en administrator, der opretter postkassen og uddeler brugerrettigheder.
  • Få hjælp på Virk.dk/postkasse.

Fakta

  • Den digitale postkasse er det offentliges postkasse til Digital Post. Postkassen leveres af e-Boks A/S.
  • Postkassen er et resultat af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi. 1. november 2014 bliver det lovpligtigt for alle borgere at have en digital postkasse til Digital Post fra det offentlige. Læs mere om digitaliseringsstrategien på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside: digst.dk.
  • Digital Post har et samlet besparelsespotentiale på 1 mia. kr. om året.
  • På Virk.dk/postkasse er der en guide til, hvordan man opretter den digitale postkasse.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.