Ny start for turistbureauer

27/12/2012 10:18

Lolland Kommune

Når turistbureauerne i Nakskov og Maribo slår dørene op efter nytår, er det samtidig starten på en ny epoke for den lokale turistservice. Fra 1. januar er det Lolland Turistråd, der har ansvaret for driften, mens kommunen får en mere tilbagetrukket rolle.

”Vi ved, at folk har store forventninger til vores arbejde, og det har vi også selv,” siger formand for Lolland Turistråd Birger Christensen. ”Vi vil holde fast i alle de gode ting i bureauerne, men når vi nu kommer til med nye kræfter og et nyt syn på tingene, så skal det også kunne ses og mærkes. I turistrådet er vi optaget af at gøre det nemmere og sjovere at være turist på Lolland, og derfor skal vi selvfølgelig blive ved med at udvikle bureauerne.”

Formand for Femern Bælt, Erhvervs- og Kulturudvalget Vibeke Grave ser frem til et tæt samarbejde.

”Jeg er meget glad for, at lokale handlende og andre lokale erhvervsdrivende har engageret sig i den lokale turistformidling gennem turistrådet,” udtaler hun. ”Den lokale forankring er en kæmpe fordel, og jeg er sikker på, at vi får et tæt og konstruktivt samarbejde mellem turistrådet, kommunen og Business LF.”

Overdragelsen er resultatet af en lang proces med masser af debat om turistbureauernes fremtid.

”I den her sag har hver sten været vendt ikke bare én gang men flere gange,” siger Vibeke Grave. ”Det har været det rigtige at gøre, for nu har vi en løsning, der peger fremad, og som alle er enige om.”

”Jeg vil gerne sige tak til turistbureauernes medarbejdere for den kæmpe indsats, de har gjort for vores kommune. De har holdt fast i den gode service i den tid, hvor der var usikkerhed om fremtiden, og jeg ønsker dem og de nye turistbureauer alt godt fremover.”

Mest Læste

Annonce