SFO'er samarbejder med foreningslivet

Velfærd

01/7/13 9:11

Freja Eriksen

I den nye folkeskolereform lægges der op til et meget tættere samarbejde mellem skole, SFO og lokalsamfundet. For Lollands SFO’er er der ikke noget nyt i den udvikling – her er der allerede et tæt samarbejde til glæde for alle parter.

”Børn skal kende det sted, de vokser op og går i skole. På Lolland har vi et kæmpe foreningsliv med masser af gode tilbud til børn og unge, men de får dem ikke brugt, hvis de ikke ved, at de er der. Det vil vi gerne hjælpe med, og samtidig får vi mulighed for at skabe en mere spændende og udfordrende hverdag for børnene,” siger SFO-leder på Søndre Skole Helle Riis Pålsen.

SFO’erne har udarbejdet en kort folder, hvor de fortæller om samarbejdet. Det handler ikke mindst om idræt og bevægelse, for sundhed, kost og motion er i fokus i alle SFO’erne.

Personalet afvikler masser af aktiviteter i eget regi, men mange steder besøger børnene også foreningerne. Det sker typisk i 3. klasse, hvor eleverne skal forberede sig på et sundt og aktivt fritidsliv – uden SFO.

Der samarbejdes også med borgerforeninger og landsbylaug, og SFO’erne deltager gennem året i mange lokale aktiviteter.

I folderen kan man læse lidt mere om samarbejdet, og alle foreninger er meget velkomne til at kontakte SFO’erne, hvis de har gode ideer, der kan komme børn, foreninger og skoler til gavn.

Læs: SFO'ernes samarbejde med foreninger i Lolland Kommune

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.