SFO'er samarbejder med foreningslivet

Velfærd

01/07/2013 11:11

Freja Eriksen

I den nye folkeskolereform lægges der op til et meget tættere samarbejde mellem skole, SFO og lokalsamfundet. For Lollands SFO’er er der ikke noget nyt i den udvikling – her er der allerede et tæt samarbejde til glæde for alle parter.

”Børn skal kende det sted, de vokser op og går i skole. På Lolland har vi et kæmpe foreningsliv med masser af gode tilbud til børn og unge, men de får dem ikke brugt, hvis de ikke ved, at de er der. Det vil vi gerne hjælpe med, og samtidig får vi mulighed for at skabe en mere spændende og udfordrende hverdag for børnene,” siger SFO-leder på Søndre Skole Helle Riis Pålsen.

SFO’erne har udarbejdet en kort folder, hvor de fortæller om samarbejdet. Det handler ikke mindst om idræt og bevægelse, for sundhed, kost og motion er i fokus i alle SFO’erne.

Personalet afvikler masser af aktiviteter i eget regi, men mange steder besøger børnene også foreningerne. Det sker typisk i 3. klasse, hvor eleverne skal forberede sig på et sundt og aktivt fritidsliv – uden SFO.

Der samarbejdes også med borgerforeninger og landsbylaug, og SFO’erne deltager gennem året i mange lokale aktiviteter.

I folderen kan man læse lidt mere om samarbejdet, og alle foreninger er meget velkomne til at kontakte SFO’erne, hvis de har gode ideer, der kan komme børn, foreninger og skoler til gavn.

Læs: SFO'ernes samarbejde med foreninger i Lolland Kommune

Mest Læste

Annonce