Nyskabende klimatilpasningsprojekt i Middelfart

25/4/12 11:16

Middelfart Kommune

Middelfart Spildevand har igennem de sidste år investeret i et tocifret millionbeløb for at øge kapaciteten i kloaksystemet i dele af Middelfart. Nu er turen kommet til området omkring Kongebrovej. Her får kommunen hjælp fra Realdania, som har besluttet at give støtte en forundersøgelse, der sigter mod at klimatilpasse og udvikle området.

Én af fremtidens samfundsmæssige udfordringer bliver tilpasning til et ændret klima med blandt andet mere ekstreme mængder regn. Det stiller nye krav til indretningen af byerne – ikke mindst i forhold til håndteringen af regnvand. Det gælder også i Middelfart, hvor Realdania nu bidrager til første fase af et klimatilpasningsprojekt.

”Problemerne med øgede vandmængder er blevet tydeligt for alle i de senere år, og derfor er det dejligt, at Middelfart Kommune kan bidrage med forslag til løsninger på dette område. Ekstra dejligt er det, at Realdania støtter projektet, så der også kan komme bedre løsninger i
gade- og byrum til glæde for byens borgere”, siger borgmester Steen Dahlstrøm, Middelfart.

Inspiration til andre kommuner
Udover klimasikring skal det færdige projekt skabe mere liv i området, og erfaringerne skal deles med andre kommuner.

”Vores metoder skal have fokus på, hvordan de som helhed passer ind i byen og så skal de bidrage til byrummenes kvalitet og bylivet. Det er Middelfarts mål, at arbejdsformen, de konkrete løsninger og principper for løsninger skal fungere som inspiration for fremtidens arbejde med klimatilpasning – ikke bare i Middelfart, men også i landets øvrige kommuner”, fortæller Middelfart Spildevands direktør Allan Bruus, og forklarer:

”Vi ønsker løsninger, som inddrager borgerne og bygger på områdets historie og skaber synergi i mellem områdets sociale, kulturelle og rekreative værdier”.

Realdanias bidrag skal supplere forundersøgelsen med viden om byrum og planlægning. Og skabe rammerne for, at klimatilpasningsløsningerne bliver udviklet i et samarbejde mellem planlæggere, arkitekter og Middelfart Spildevands ingeniører.

Teknik og byrum skal forenes
Klimatilpasningen af området omkring Kongebrovej indledes med en første fase, hvor der udarbejdes en forundersøgelse. I den prioriteres indsatsen for udvalgte områder af bydelen.

Når forundersøgelsen er afsluttet ved udgangen af 2012, er det planen at gennemføre en arkitektkonkurrence for det videre arbejde.

”Vi vil meget gerne være med til at skabe nye løsninger inden for klimatilpasning og bæredygtighed, som samtidig tager hensyn til og udvikler det eksisterende byrum. For os er det helt afgørende at de nye tekniske løsninger kommer til at fremme det liv soom byerne
rummer”, siger direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.