200 fynske ledige kan få job på Lindø i vindmølle-industrien

09/4/13 7:37

Odense Kommune

Bladt Industries A/S, der nu etablerer vindmølle-industri på det tidligere Lindøværft, har henvendt sig til de fynske jobcentre for at rekruttere de 200 medarbejdere, de får brug for til at bygge fundamenter til vindmøller. Fynske borgmestre glæder sig over de nye jobs til fynske ledige.

Mange af de tidligere ansatte på det forgangne Lindøværft, kan nu se frem til et gensyn med deres gamle arbejdsplads. Det er nemlig i høj grad de tidligere Lindø-ansatte, der umiddelbart har kompetencerne, til at bygge fundamenterne til de offshore vindmøller, som Bladt Industries vil lade udføre på det tidligere Lindøværft.

Det står klart efter, at Bladt Industries i går indgik aftale med EGF Lindø-sekretariatet, der på samtlige fynske kommuners vegne skal rekruttere fynske ledige til de 200 nye jobs. Der bliver tale om jobs til ledige svejsere, smede, elektrikere og montagearbejdere.

Det glæder de to fynske borgmestre, hvis borgere især er blevet ramt af lukningen af Lindøværftet – og dertil flere øvrige industrilukninger. Nemlig Odense Kommune og Kerteminde Kommune.

Odenses borgmester Anker Boye (S) siger:”

200 nye jobs på det gamle Lindøværft er først og fremmest en fantastisk nyhed for hele Fyn og for Odense. Vi har som traditionelt industriområde i Odense og flere andre steder på Fyn været hårdt ramt, når det gælder tabte industriarbejdspladser under krisen. Det er simpelthen alfa og omega, at vi nu får genskabt jobs til vores mange dygtige smede, svejsere, elektrikere og montører, som lige nu går arbejdsløse. De nye jobs er et tegn på, at det igen går den rigtige vej”.

Kertemindes borgmester, Sonja Rasmussen (Borgerlisten), pointerer, at de fynske kommuners fælles indsatser nu bærer frugt.

”De fynske kommuner har de senere år etableret et godt samarbejde om de udfordringer, som de mange industrilukninger har ført med sig. Vi har både arbejdet med at vedligeholde og opkvalificere de lediges kompetencer, og med at gøre det attraktivt for virksomheder at etablere sig på Fyn. Det er overordentligt godt for Fyn og for vores ledige, at Bladt Industries vælger Lindøværftet som base for deres vindmølleindustri og beder de fynske jobcentre om at finde arbejdskraften”, lyder det fra Kertemindes borgmester.

Det er som nævnt Lindø-sekretariatet, som i årevis har stået for der særligt målrettede indsats overfor afskedigede Lindø-medarbejdere, der skal stå for rekrutteringen af de 200 medarbejdere. Her er man godt rustet til opgaven, påpeger rådmand Peter Rahbæk Juel (S) fra Odense Kommunes Social- og Arbejdsmarkedsforvaltning.

”Aftalen med Bladt Industries om, at Lindø-sekretariatet skal stå for rekrutteringen af arbejdskraft, faldt på plads i går. Vi skal i perioden fra juni til oktober finde den egnede arbejdskraft. Vi har mange kompetente ledige, som kandiderer til jobsene. Nogle vil måske have brug for et kort kursus af forskellig art. Det undersøger vi, og vi sørger også for, at de får den nødvendige opkvalificering. Vi skal nok stille med 200 dygtige fynske medarbejdere til Bladt Industries”, lyder det fra rådmanden, som værdsætter, at Bladt Industries beder de fynske jobcentre om hjælp til at besætte jobsene.

Formanden for Kerteminde Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg, Ole P. Christensen (SF), ser frem til de mange nye jobs på Lindøværftet. ”Det er en stor glæde, at Bladt Industries netop vælger Lindøværftet, som fremtidigt hjemsted for deres offshore vindmølleindustri. Det tænder et lys for de mange afskedigede Lindø-folk, der trods stor ildhu med kurser og jobsøgning, endnu ikke har fået arbejde. De får nu en ny chance, og der er ingen tvivl om, at de er meget kompetente til de nye jobs”, lyder det fra Ole P. Christensen.

Over 2000 blev afskediget i forbindelse med lukningen af Lindøværftet. Knapt halvdelen af de første godt 1300 afskedigede er kommet i arbejde igen, viste en rapport ved udgangen af 2012. Hovedparten af de resterende afskedigede er i gang med omskoling og videreuddannelse indenfor den såkaldte globaliseringsindsats med midler fra EU, som Lindø-sekretariatet står i spidsen for. De 200 nye vindmøllejobs på værftet er en god mulighed for mange af de afskedigede.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.