Fynske toppolitikere: Fælles initiativer skal løfte Fyn

19/09/2012 14:31

Odense Kommune

Tirsdag mødtes de fynsk valgte MF’ere, borgmestre og kommunaldirektører til Topmøde Fyn. Temaet for topmødet var den fynske ledighed, og der var enighed om, at fælles fynsk fodslag om velfærdsteknologi og jobskabelse via anlægsprojekter kan være en del af løsningen.

- Det er utroligt vigtigt for Fyn, at vi på tværs af kommunegrænser og partiskel kan stå sammen om at styrke de initiativer, som er væsentlige for Fyn. Nu skal vi i arbejdstøjet, så vi for alvor får sat skub i de konkrete projekter, som på tværs af Fyn kan få gang i væksten og knækket arbejdsløshedskurven, siger borgmester i Odense Kommune, Anker Boye (S).

Under overskrifterne ”Hvordan bliver velfærdsteknologi Fyns nye væksteventyr?” og ”Fælles Fynsk Fodslag om jobskabelse” deltog MF’ere, borgmestre, kommunaldirektører og repræsentanter for virksomheder i to rundbordsdrøftelser. Rundbordsdrøftelserne følges nu op af fremadrettede initiativer på tværs af Fyn.

- Som jeg ser det, er kommunerne nogle ret ens størrelser. Der er ingen grund til at alle kommuner vil teste nye løsninger. Hvorfor ikke koordinere, så KOL-kufferten eksempelvis testes i en kommune og robotsengen i en anden. Hvis vi virkelig skal rykke, skal vi reducere udviklingsprocessen og være villige til at implementere løsninger, som andre har fundet på, siger centerchef for Teknologisk Institut, Robotteknologi, Claus Risager.

De fynske borgmestre tog godt imod opfordringen om at arbejde sammen om udviklingen af velfærdsteknologi:

- Fyn har i dag en stærk klynge omkring velfærdsteknologi med et massivt potentiale. I en situation hvor de traditionelle industrier er udfordret og væksten er lav, skal vi realisere det potentiale og skabe nye jobs. Derfor vil vi se på, hvordan vi på tværs af de fynske kommuner kan samarbejde om at realisere potentialet – til gavn for virksomheder og borgere, siger borgmester i Nyborg Kommune, Erik Christensen (S).

Foruden velfærdsteknologi drøftede de fynske toppolitikere, hvordan hele Fyn får glæde af de mange anlægsinvesteringer, som vil præge Odenses udvikling i de kommende år. Konkret har Odense Kommune igangsat to indsatser, som via brede samarbejder mellem det private og det offentlige og mellem de lokale beskæftigelsesråd (LBR) og kommunerne på Fyn skal styrke jobskabelsen på Fyn.

- Der er ingen tvivl om, at de fynske håndværkere skal have del af de massive anlægsinvesteringer i Odense. Derfor er jeg meget glad for, at der tegner sig et fælles fynsk fodslag mellem kommuner, virksomheder og faglige organisationer, som sammen vil arbejde for, at de små og mellemstore fynske virksomheder får mulighed for at få en bid af kagen, siger MF Jens Henrik Thulesen Dahl (DF).

Næste Topmøde Fyn afholdes primo 2013.

 

Mest Læste

Annonce