Fysikeksamen endte med ulykke

07/6/12 8:39

Odense Kommune

En elev og to lærere blev forbrændt, da en fysikeksamen i 9. klasse på Søhusskolen i Odense onsdag endte med en brandulykke. Eleven er foreløbigt indlagt med 2. grads forbrændinger på arm og hofte. Arbejdstilsynet er tilkaldt.

Et sammenfald af en række uheldige omstændigheder betød onsdag, at en 9. klasses fysikeksamen på Søhusskolen endte i en ulykke. Såvel elev, lærer som censor blev forbrændt og måtte transporteres til Odense Universitetshospital. Eleven og censor ved eksamen er begge stadig indlagt.

Eleven skulle til sin eksamen vise, hvordan man fremstiller sæbe. I forbindelse med fremstillingen, hvor man blandt andet anvendte ethanol, skete der en antænding. Flammen ramte censor i ansigtet og fik samtidig fat i elevens nylontrøje, der gik i brand. Det lykkedes læreren med hjælp fra 3 andre elever at få slukket branden i pigens trøje, da hun lagde sig på gulvet.

Søhusskolens leder Erling Pedersen fortæller, at alle er dybt berørte af begivenhederne og kede af det på både eleven og lærernes vegne. ”Det er svært helt at forstå, at det kunne ske. Det er ikke noget ekstraordinært ved forsøget, som vi ofte bruger til eksamen. Jeg har tilkaldt arbejdstilsynet, der skal undersøge, hvad der nøjagtigt er sket. Indtil de kommer med et resultat bruger vi vores kræfter på at tage os af de implicerede samt at få underrettet skolens forældre, elever og øvrige lærere,” siger skolelederen

Skolechef i Odense kommune Poul Anthoniussen har dagen igennem været i dialog med Søhusskolen. ”Nu afventer vi resultatet af analysen. Når Arbejdstilsynet har analyseret omstændighederne vil vi tage de skridt, der skal til for at noget lignende ikke kan gentage sig. Men i første omgang handler det altså om, at vi får taget os godt af dem, det er gået ud over. Jeg ved, at såvel skolens leder som øvrige medarbejdere har gjort, hvad de kunne, og at der også er tilkaldt krisepsykolog, siger Poul Anthoniussen.”

Arbejdsmiljøtilsynet vil undersøge ulykken nærmere torsdag formiddag.

Kontaktinformation:
Skoleleder Erling Pedersen, Lumby Skole, Stige Skole og Søhusskolen, mobil 2074 60 98
Skolechef i Odense kommune Poul Anthoniussen, mobil 51 77 73 72      

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.