Fysikeksamen endte med ulykke

07/06/2012 10:39

Odense Kommune

En elev og to lærere blev forbrændt, da en fysikeksamen i 9. klasse på Søhusskolen i Odense onsdag endte med en brandulykke. Eleven er foreløbigt indlagt med 2. grads forbrændinger på arm og hofte. Arbejdstilsynet er tilkaldt.

Et sammenfald af en række uheldige omstændigheder betød onsdag, at en 9. klasses fysikeksamen på Søhusskolen endte i en ulykke. Såvel elev, lærer som censor blev forbrændt og måtte transporteres til Odense Universitetshospital. Eleven og censor ved eksamen er begge stadig indlagt.

Eleven skulle til sin eksamen vise, hvordan man fremstiller sæbe. I forbindelse med fremstillingen, hvor man blandt andet anvendte ethanol, skete der en antænding. Flammen ramte censor i ansigtet og fik samtidig fat i elevens nylontrøje, der gik i brand. Det lykkedes læreren med hjælp fra 3 andre elever at få slukket branden i pigens trøje, da hun lagde sig på gulvet.

Søhusskolens leder Erling Pedersen fortæller, at alle er dybt berørte af begivenhederne og kede af det på både eleven og lærernes vegne. ”Det er svært helt at forstå, at det kunne ske. Det er ikke noget ekstraordinært ved forsøget, som vi ofte bruger til eksamen. Jeg har tilkaldt arbejdstilsynet, der skal undersøge, hvad der nøjagtigt er sket. Indtil de kommer med et resultat bruger vi vores kræfter på at tage os af de implicerede samt at få underrettet skolens forældre, elever og øvrige lærere,” siger skolelederen

Skolechef i Odense kommune Poul Anthoniussen har dagen igennem været i dialog med Søhusskolen. ”Nu afventer vi resultatet af analysen. Når Arbejdstilsynet har analyseret omstændighederne vil vi tage de skridt, der skal til for at noget lignende ikke kan gentage sig. Men i første omgang handler det altså om, at vi får taget os godt af dem, det er gået ud over. Jeg ved, at såvel skolens leder som øvrige medarbejdere har gjort, hvad de kunne, og at der også er tilkaldt krisepsykolog, siger Poul Anthoniussen.”

Arbejdsmiljøtilsynet vil undersøge ulykken nærmere torsdag formiddag.

Kontaktinformation:
Skoleleder Erling Pedersen, Lumby Skole, Stige Skole og Søhusskolen, mobil 2074 60 98
Skolechef i Odense kommune Poul Anthoniussen, mobil 51 77 73 72      

Mest Læste

Annonce