Lyt til de ældre og glem al snak om digitale analfabeter

05/7/12 10:23

Odense Kommune

På nogle måneder er Odense Kommune gået fra 23 procent til 90 procent, når det gælder andelen af ældre, der søger om folkepension over nettet. På den måde er Odenses ældre i landet blandt de mest digitale. Det handler om at lytte til borgernes brok. Al snak om, at ældre er digitale analfabeter og ikke kan følge med i kommunernes digitaliseringskorstog, er nu gjort til skamme. I hvert fald i Odense Kommune.

Andelen af ældre, der betjener sig selv over nettet, når de skal søge om folkepension, er netop røget op på 90 procent. Og det er ikke set hidtil i kommunal sammenhæng.

- Det nye og helt grundlæggende er, at sagsbehandlerne lytter og spørger systematisk til de ældre borgeres kritik og ideer til forbedringer, når de ringer ind. Derefter retter vi til de steder, hvor det giver mening, eksempelvis på odense.dk eller i det brev, vi sender til de ældre, fortæller Lotte Lyø, leder af Pensionsafsnittet.

Resultatet taler sit tydelige sprog: Det er lykkedes at få gennemførselsprocenten på selvbetjeningsløsningen op fra 23 % i februar til 90 % i maj.

Flere tiltag

Pensionsafsnittet i Odense Kommune har det seneste halve år gjort en række tiltag for at få flere af de ældre lokket over på odense.dk’s Pensionsguiden, hvor man søger om folkepension.

Blandt andet sender kommunen et brev, to måneder før de 64-årige skal søge om folkepension. I brevet henvises til, at ansøgningen sker digitalt på odense.dk. Der medsendes ikke længere blanketter til ansøgningen, derimod er der på bagsiden en vejledning til selvbetjeningsløsningen. På odense.dk er der desuden en instruktionsvideo, som viser vejen gennem selvbetjeningsløsningen.

Derudover har sagsbehandlerne gennemgået KMD’s borgervejlednings-guide, så de kan give en optimal vejledning i selvbetjeningsløsningen til borgerne. Endvidere kan sagsbehandlerne logge ind på KMD’s Servicelogon, så de kan se borgeren over skulderen undervejs, mens denne er i færd med at udfylde

Pensionsguiden.

Endvidere er der opstillet computere til rådighed for borgerne i Pensionsafsnittet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.