Ministerbesøg: Forslag om nationalt center for velfærdsteknologi i Odense

26/03/2012 15:00

Odense Kommune

I morgen, tirsdag den 27. marts, kommer sundhedsministeren til Odense for at blive klogere på den syddanske satsning på velfærdsteknologi. Odense Kommune og Region Syddanmark vil under besøget fortælle ministeren, hvorfor Odense er det rette sted for et nationalt testcenter for velfærdsteknologi.

Få kontakt til speciallægen hjemmefra via mobilen, eller bliv behandlet for din KOL-sygdom via avanceret videoopkobling. Det er virkeligheden for diabetespatienter og KOL-patienter i Syddanmark.

Dette er blot to eksempler på de mange syddanske tiltag inden for sundheds- og velfærdsteknologi, som fungerende sundhedsminister Pia Olsen Dyhr (SF) vil blive præsenteret for, når hun tirsdag besøger Forskerparken i Odense.

Nationalt testcenter midt i landet
Ministeren mødes bl.a. med Odense-rådmand Jane Jegind (V) og regionrådsformand Carl Holst (V), som er to af de politiske aktører i det regionale samarbejde omkring velfærdsteknologi. Formålet med mødet er at præsentere ministeren for Odense Kommunes og Region Syddanmarks stærke satsning på velfærdsteknologi. Parterne vil drøfte de nye muligheder, Forskerparken kan tilbyde inden for velfærdsteknologi og muligheden for, at Forskerparken bliver nationalt testcenter for velfærdsteknologi.

- Vi har i Odense allerede masser af praktiske erfaringer og viden om afprøvning af velfærdsteknologi. Bl.a. i form af vores partnerskab i fremtidslejligheden ’CareLab’, hvor også borgere, personale, studerende og virksomheder kan komme og følge udviklingen eller deltage i konkrete test. Derfor vil det være helt oplagt at lægge et nationalt testcenter i Forskerparken, lyder det fra rådmand Jane Jegind, der ikke lægger skjul på, at en af bagtankerne med invitationen af sundhedsministeren er at argumentere for, at et nationalt testcenter bør ligge i Odense.

Regionalt fokus på vækst
Odense Kommune og Region Syddanmark er førende på området - og har netop som de første i Danmark samlet alle regionens initiativer inden for sundhedsinnovation i den nye enhed Syddansk Sundhedsinnovation.

- Velfærdsteknologi er i høj grad et område, vi satser på. Den klare prioritering af velfærdsteknologisk udvikling i regionen er med til at sikre både vækst og syddanske arbejdspladser. Regionen har en lang række virksomheder med globalt potentiale, især når det kommer til sundheds- og velfærdsinnovation. Vi tror på, at det her er et område, hvor vi også i fremtiden kan være en førende spiller, siger Carl Holst.

Mest Læste

Annonce