Fire lokomotiver skal udvikle erhvervslivet

25/1/12 11:12

Randers Kommune

Netop nu sender Erhvervsudvalget for Randers Kommune sin spritnye erhvervspolitik i høring. Politikken udvælger fire vækstlokomotiver, der skal drive erhvervsudviklingen. De spænder vidt – lige fra et industry smart center og fokus på miljørigtig industriproduktion til det gigantiske turistprojekt Planet Randers.

Dermed er erhvervspolitikken, der bærer overskriften Partnerskab for vækst, nyskabende og sætter ord på en vej ud af krisen.

Randers Kommunes vækstlokomotiver er Industry Smart Center, Planet Randers, Randers Kommune i partnerskab med erhvervslivet og Randers Havn.

” Vores erhvervspolitik er et udtryk for, at vi har foretaget nogle klare prioriteringer af, hvad vi mener, kan skabe vækst i Randers og omegn og for at vi kan klare os i en global verden. Vi ved, at de områder, der klarer sig bedst, er de områder, der tør fokusere og prioritere projekter, der kan trække udviklingen. Det er samtidig en politik, der tager afsæt i vores styrker. Med ”Partnerskab for vækst” er jeg overbevist om, at vi har fået en erhvervspolitik, der kan holde mange år ud i fremtiden,” siger Henning Jensen Nyhuus, borgmester.

Erhvervspolitikken understreger at Randers har en række styrker, som for eksempel evnen til at kunne tænke nye veje, være kreativ og spille tæt sammen med sine uddannelsesinstitutioner. Det er også en politik, der baner vejen for en turistattraktion i verdensklasse og oplevelsesøkonomi og samtidig har fokus på den unikke position, Randers Kommune har i det østjyske bybånd med en levende industrihavn, der er under udvidelse, tætte bånd til uddannelsesinstitutioner i både nord og syd og stærke kompetencer i form af stor viden om industriel produktion.

”I Randers har vi for eksempel mange højtuddannede og dygtige smede og andre håndværkere. De kan i den grad omsætte ideer til miljøvenlige produkter af høj kvalitet. Det vil vi satse på at udvikle,” siger borgmester Henning Jensen Nyhuus.

På baggrund af en række analyser af erhvervslivet i området og viden om, hvad der kan skabe vækst i økonomien fremover, har erhvervsudvalget i tæt sparring med erhvervs- og udviklingsafdelingen i Randers Kommune udformet politikken.

”Vi tager afsæt i viden. Erhvervspolitikken skal bidrage til at forandre og udvikle vores erhvervsliv, så det kan klare sig i en global økonomi og klare sig godt,” siger Daniel Madié (K), formand for Erhvervsudvalget.

Fire lokomotiver
Industri Smart Center Randers er et udviklingscenter. Randers har en stor styrke i mange års erfaring inden for indstrustriel produktion – især fremstillingsindustrien. Gennem uddannelse og samarbejde mellem virksomhed og videninstitution samt brug af konkrete eksempler, skal flere virksomheder lære at producere klogt og dermed konkurrencedygtigt.

Planet Randers: Randers Kommune er gået i partnerskab med Randers Regnskov om at skabe Planet Randers. Planet Randers består af 1) World dome complex - 63000 m2 oplevelsesrejse til verdens klimazoner og natur/dyreliv. 2) Gudenå Naturpark med 750 hektar dansk natur, hvor den besøgende kan foretage en rejse i Danmarks dyre- og planteliv fra fortid til fremtid. En levende genbank med vilde dyr og planter og kryoteknisk anlæg med nedfrosset arvemateriale fra danske oprindelige dyr og planter. 3) Bioklynger som omfatter samarbejder med virksomheder, forskning, offentlige myndigheder og interesseorganisationer om udvikling af bæredygtige fødevarer, byggeri, tekstil etc.

Partnerskabet består bl.a. i at Randers Kommune leverer administrativ projektledelse, netværk til videninstitutioner etc, leverer jord osv.

Vækstlokomotiv Randers Kommune: Kommunen sætter sine driftsområder i spil i partnerskaber med private virksomheder med henblik på f.eks. at udvikle nye produkter eller metoder inden for de kommunale driftsopgaver. I første omgang udvælges sundhedsområdet og byudvikling i Munkdrup. Kommunen udvikler en metode til at indgå samarbejder.

Randers Havn: Som en af de få byer udbygger Randers nu sin havn, der er et trafikalt knudepunkt og hver dag tager imod store mængder bulk. Havnen er dermed en erhvervshavn, der er væsentlig for områdets virksomheder.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.