Fodbold hele året med nyt kunstgræs

15/03/2012 09:22

Randers Kommune

Randers har fået ny kunstgræsbane, der er opført efter de internationale FIFA-standarder. Dermed er der åbnet helt nye muligheder for både bredden og eliten.

Lørdag den 17. marts kan alle interesserede kigge forbi banen, når der er ”åbent stadion” mellem kl. 10 og 12. Et 12.000 kvadratmeter stort tæppe af kunstgræs er nu lagt ud på opvisningsbanen ved Ulvehøj Idrætscenter i udkanten af Randers By.

Græsset er af samme type, der bruges af store klubber som AC Milan, Ajax Amsterdam og Spartak Moskva. Banen opfylder tillige alle de egenskaber, der kræves af det internationale fodboldforbund FIFA i forhold til komfort og sikkerhed.

- Det er helt fantastisk. Nu kan vi forlænge sæsonen og spille på græs hele året, frem for at spille fodbold i en hal om vinteren. Samtidig kan flere benytte banerne, da kunstgræs ikke skal restituere sig, som det naturlige græs, siger daglig leder hos fodboldklubben Vorup FB, Thomas Raaby Pedersen.

Kunstgræsbanen har kostet 4 millioner kroner. Heraf har Vorup FB selv finansieret halvdelen af beløbet med midler fra Mærsk Mckinney Møllers fond. Det resterende beløb har Randers Kommune finansieret.

Når Vorup FB ikke benytter anlægget kan andre klubber benytte faciliteterne. Banens størrelse betyder, at den kan benyttes af flere hold på samme tid. Enten af fire 11-mands hold eller af seks 7-mandshold.

Klubber, der er interesseret i at benytte anlægget, kan få nærmere oplysninger på hjemmesiden www.foreninger.randers.dk Den nye opvisningsbane er etableret sammen med et nyt lysanlæg. Næste skridt bliver at forbedre faciliteterne for banens tilskuere.

- Ved en fælles indsats er det lykkedes at få skabt et godt træningsanlæg, der forbedre forholdene for både bredde- og elitefodbolden, udtaler formanden for kommunens Kultur- og fritidsudvalg, Ellen Petersen.

Den nye kunstgræsbane indvies officielt lørdag den 17. marts ved et U-12 drengestævne. Her er alle interesserede velkommen til ”åbent stadion” mellem kl. 10 og 12.

Mest Læste

Annonce