Nye IT-muligheder sikrer beredskabet

29/10/2012 12:22

Randers Kommune

Opdateret GPS-system gør Randers Brandvæsen i stand til på få sekunder at finde frem til både gasledninger og kloarker. Dermed stiger sikkerheden, da det er med til at give et hurtigere og bedre overblik.

Opstår der et gasudspil eller går der hul på en spildevandsledning, er der fremover hurtigere hjælp fra Randers Brandvæsen. En række forskellige dataoplysninger bliver som noget nyt delt imellem forskellige instanser og er samtidig blevet digitaliseret. Det betyder, at Randers Brandvæsen kan hente et helt nyt lag af oplysninger på deres GPS-navigation i bilerne.

For eksempel er det i tilfælde af et udslip slut med at vente i dyrebare minutter på at få oplysninger via mail og telefon fra blandt andre Naturgas Midt-Nord eller Randers Spildevand. Fremover kan brandvæsnet på få sekunder hente oplysningerne frem på skærmen i indsatslederens bil, oplyser beredskabsinspektør Anders Dahl Jensen. I en video på Randers Kommunes hjemmeside demonstrerer han, hvordan systemet virker.

”På skærmen kan jeg helt præcist se, hvor eksempelvis gasledningerne løber. Jeg kan se både veje og husnumre. På den måde kan vi hurtigt få overblikket og finde ud af, hvem der for eksempel skal evakueres, hvis der er tale om et gasudslip. Samme princip gælder, hvis der er tale om et forureningsuheld. Her kan vi på skærmen hurtigt se samtlige brønde og kloakerer, og er dermed bedre hjulpet til at undgå af forureningen breder sig,” fortæller Anders Dahl Jensen.

Mest Læste

Annonce