Randers: Krisegruppe styrker jobudvikling

Ledelse

28/08/2013 13:28

Freja Eriksen

Borgmesterens Krisegruppe præsenterer på en konference i dag i Randers et slutdokument med 11 initiativer, som enten er taget eller kommer snart. Initiativerne skal især medvirke til at sikre beskæftigelse til ledige, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet og samtidig styrke udviklingen i antallet af job

Borgmesterens krisegruppe blev nedsat i januar 2013 og har haft til opgave at pege på initiativer, der kan modvirke krisen.

”Vi har i krisegruppen arbejdet på at finde ud af, hvordan vi kan hjælpe de mange mennesker, som er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet. Siden februar har vi set på mange forskellige muligheder, og jeg er glad for, at vi nu kan præsentere et slutdokument med mange initiativer. Vi har nu en række forskellige tiltag, som samlet set vil betyde, at der i Randers Kommune bliver gjort en ekstraordinær stor indsats for at afhjælpe krisens konsekvenser. Samtidig er det værktøjer, som vi også kan bruge fremover,” siger Henning Jensen Nyhuus, borgmester og formand for Borgmesterens Krisegruppe.

Udenlandsk arbejdskraft og jobrotation på dagsordenen

Slutdokumentet rummer for eksempel initiativer inden for jobrotation og kompetenceudvikling, et skarpt øje på brug af udenlandsk arbejdskraft, kompetenceløft af ledige og jobformidling i udlandet. Et af initiativerne, som krisegruppen har vedtaget er netop konferencen i dag, hvor erhvervslivet får mulighed for at høre mere om Jobcenterets tilbud til virksomheder. Målet er at gøre Jobcenterets og dermed de lediges kompetencer mere synlige.

”Det gode ved krisegruppen er, at vi er bredt repræsenteret af alle parter. Både kommunen, arbejdsgivere, arbejdstagere og uddannelsesinstitutioner er med. Det betyder, at vi kan sætte gang i tiltag med større effekt, fordi vi alle trækker i samme retning fremfor, at vi hver især laver forskellige indsatser,” siger Ejvind Clemmesen, der er formand for LO i Randers.

Fælles aftale er en fordel for alle parter

Samme fordel ser man i Dansk Industri og fremhæver, at mange af initiativer vil betyde gevinster ikke bare for de udfaldstruede ledige, men for det samlede arbejdsmarked. Et eksempel på det er jobrotation, hvor ledige bliver ansat som vikarer på virksomheder, der har behov for at efteruddanne deres ansatte.

”Jobrotation giver arbejde til ledige samtidig med, at virksomhederne får det nødvendige kompetenceløft blandt deres ansatte til at sikre vækst i fremtiden. Den ordning kræver et stærkt samarbejde mellem alle parter på arbejdsmarkedet, og det vil vores aftale i slutdokumentet være med til at sikre bliver udbygget, så vi kan få udbredt jobrotation yderligere,” siger Søren Fischer, formand for Dansk Industri i Randers.

Borgmesterens Krisegruppe lancerer den fulde aftale på konferencen i dag, 28. august 2013. Det foregår kl. 17 i Loungen på AutoC Park Randers, Viborgvej 92, 8920 Randers NV. Pressen er velkommen fra kl. 17-19.

Mest Læste

Annonce