Randers: Video-vejledning til ledige og sygemeldte

22/11/12 11:00

Randers Kommune

Det kan være svært at sætte sig ind i regler og krav som ledig eller sygemeldt. Derfor har Det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR) i Randers givet støtte til, at Randers Kommunes Jobcenter nu kan udgive de første videovejledninger om reglerne på arbejdsmarkedsområdet, og samtidig levere videoinspiration til jobsøgning.

Nu er der et alternativ til alenlange tekster om komplicerede regler, når man som ledig eller sygemeldt leder efter informationer på Randers Kommunes hjemmeside om arbejdsmarkedsområdet.

Randers Kommunes Jobcenter har fået udarbejdet en række video-vejledninger på de mest efterspurgte områder, nemlig dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge. Her kan man fx se, hvad man gør, hvis man er blevet ledig, hvis man er blevet syg, hvordan man søger dagpenge og, hvad der sker, når man får kontanthjælp.

Alle skal have adgang til informationer
Projektet er støttet af Det Lokale Beskæftigelsesråd i Randers Kommune (LBR). LBR består af repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, og her er man ikke i tvivl om, at vejledningerne er et godt supplement til de informationer, som i forvejen ligger på www.arbejdsmarked.randers.dk

”For LBR er det vigtigt, at alle har let adgang til informationer om arbejdsmarkedet, og i Randers Kommune er der en rigtig god hjemmeside på området. Men vi ved også, at rigtig mange har svært ved at læse og tilegne sig informationer på skrift. Det vil vi gerne imødekomme med videoerne,” siger Leif Gade, der er formand for LBR i Randers.

Ud over vejledningsvideoer, er der lavet videoer, hvor ledige kan få gode tips til deres jobsøgning. Virksomheden Lemvigh-Müller fortæller, hvad de kigger efter, når de skal ansætte nye medarbejdere, ligesom en tidligere ledig fortæller, hvad hun gjorde for at finde et arbejde.

Chef for arbejdsmarkedsområdet i Randers Kommune, Ole Andersen, har netop haft et klart fokus på, at video kunne anvendes som en langt mere tilgængelig måde at forstå de komplekse vejledninger og regler inden for sygdom og ledighed.
”Samtidig har det været et ønske, at vi også skal benytte vores gode kontakt til virksomheder og vores viden til at inspirere i jobsøgningen,” siger Ole Andersen.

Mere videokommunikation på vej
”I Randers Kommune har vi længe arbejdet med at bruge videoer som supplement til den skriftlige formidling på hjemmesiden, men vi har ikke før lavet vejlednings- og inspirationsvideoer til et helt fagområde. Jeg tror på, at vi kommer til at gøre mere af den slags i fremtiden, fordi det for mange er lettere at få præsenteret informationer på en visuel platform,” siger Karen Balling Radmer, der er kommunikationschef i Randers Kommune.

På nuværende tidspunkt har Randers Kommune produceret over 300 videoer med kommunale begivenheder, historier og vejledninger. Samlet set er videoerne, der alle ligger på Youtube, set mere end 265.000 gange.

Baggrunden for projektet
Tal viser, at omkring 20 procent af afgangseleverne fra 9. klasse har svært ved at tilegne sig længere tekster ikke mindst, når det gælder komplekse sammenhænge. Formålet med videoerne er at lette adgangen til information om og inspiration til arbejdsmarkedet.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce