Studerende sparker til elcyklerne

05/03/2013 12:11

Randers Kommune

Elcykler er ikke kun til ældre og dårligt gående. Mere end et hundrede unge studerende fra Tradium i Randers vil de kommende måneder komme flyvende til studiet på elcykler, de har lånt af Randers Cykelby. De studerende vil dyste om hvilken klasse, der har flest kilometer i benene.


Torsdag den 7. marts overdrager Randers Cykelby nøglerne til elevrepræsentanter fra ni klasser på Tradium og en repræsentant fra lærerne, som også springer på elcyklen. De 10 elcykler går på omgang i klasserne og blandt lærerne, og det glæder de sig til:

”Det er en super god idé, at vi får elcykler på Tradium. Det, at vi skal deles om cyklerne og konkurrere mod de andre klasser, bliver sjovt og vil forstærke sammenholdet i klasserne. Det vil helt garanteret motivere flere til at cykle til skole. Der er mange af mine kammerater, der ikke cykler til skole, fordi de synes, det er for besværligt,” siger Frederik Lyndrup Petersen, der går i 2.G.

Elcyklen giver større koncentration
Sidste år deltog 80 elever på Tradium i en cykel-workshop med fokus på innovation og opfinderi i samarbejde med Randers Cykelby og Teknologisk Institut i København. Det gav lærere og elever blod på tanden til at springe på elcyklerne:

”Ét af elevernes mange forslag på workshoppen var, at flere ville tage cyklen til skole, hvis de kunne flyve. Det får de nu mulighed for, og jeg er sikker på, at de alle kommer op på cyklerne. Alle undersøgelser viser jo, at elever, der bevæger sig og dyrker motion, lærer mere og er bedre til at koncentrere sig, så jeg ser virkelig frem til de kommende måneder,” fortæller Pia Bomholt, der er lærer på Tradium og selv hopper på cyklen.

Første forsøg med elykler til studerende
Overrækkelsen af elcyklerne sker på det Gamle Rådhus i Randers torsdag den 7. marts. Det sker i forbindelse med, at de elcyklister, der i et halvt år har lånt en cykel af Randers Cykelby, skal levere deres cykler tilbage.”

”Jeg glæder mig rigtig meget til at til at få de unge op på cyklerne og håber, at forsøget giver dem lyst til at bruge cyklen lidt oftere i deres dagligdag. Det er første gang, at Randers Cykelby låner elcykler ud til et uddannelsessted, og vi ser frem til at opsamle erfaringer med projektet for at kunne videreudvikle Randers som Cykelby.” forklarer Birgit Berggrein, der er projektleder for Randers Cykelby

Fakta
Overrækkelsen af elcyklerne til de studerende sker torsdag den 7. februar klokken 14. på Det Gamle Rådhus i Randers. Her møder også de elcyklister også op, som i et halvt år har lånt deres elcykel af Randers Cykelby. To af disse kan vinde deres elcykel ved en lodtrækning. Det er Randers Cykelbys nye cykelambassadør Ronnie Schwartz fra Randers FC, der finder den heldige vinder.

Mest Læste

Annonce