Rebild-sagen udløser fyresedler til tre kommunale chefer

18/4/12 6:44

Rebild Kommune

Økonomiudvalget i Rebild Kommune har i dag enstemmigt indstillet til byrådet, at kommunaldirektøren og socialdirektøren afskediges. Chefen for Center Familie og Handicap fratræder straks.

En revisionsrapport har vist, at kommunens fortsatte problemer på socialområdet i høj grad skyldes manglende faglig ledelse. På den baggrund har økonomiudvalget i Rebild kommune drøftet de ledelsesmæssige forhold i kommunen og ønsker nu at stille et nyt ledelseshold.

        Læs DJØF's kommentar til fyringerne
        Læs også: Borgmester: Vi skulle have fjernet  børnene

Udvalget har ikke længere tillid til, at kommunaldirektør Erik Odder er den rette til at lede Rebild Kommune gennem det store
oprydningsarbejde, kommunen står over for. Derfor har økonomiudvalget i dag enstemmigt indstillet til byrådet, at kommunaldirektøren afskediges.

Økonomiudvalget indstiller ligeledes til byrådet, at direktøren for det specialiserede socialområde for børn og voksne, Søren Kjær, afskediges. Det sker med baggrund i de aktuelle forhold på fagområdet.
Begge direktører er fritaget for tjeneste indtil byrådet på førstkommende møde torsdag den 26. april kan træffe den endelige beslutning om afskedigelse.

Centerleder Jette Christensen fritstilles med virkning allerede fra den 19. april 2012. Det sker med baggrund i de aktuelle forhold på Center for Familie og Handicap.

”Det er vores vurdering, at Rebild Kommune har brug for nye kræfter, der sammen med eksterne eksperter kan løfte den store oprydningsopgave. Ankestyrelsen har for nylig rettet en hård kritik af Rebild Kommunes sagsbehandling. Derfor har økonomiudvalget også ønsket en socialretlig og personalejuridisk undersøgelse af sagen med fokus på det ledelsesmæssige ansvar, så vi får vendt hver en sten og undgår lignende tragiske sager i fremtiden” siger borgmester Anny Winther.


 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.