Rebild-sagen udløser fyresedler til tre kommunale chefer

18/04/2012 20:44

Rebild Kommune

Økonomiudvalget i Rebild Kommune har i dag enstemmigt indstillet til byrådet, at kommunaldirektøren og socialdirektøren afskediges. Chefen for Center Familie og Handicap fratræder straks.

En revisionsrapport har vist, at kommunens fortsatte problemer på socialområdet i høj grad skyldes manglende faglig ledelse. På den baggrund har økonomiudvalget i Rebild kommune drøftet de ledelsesmæssige forhold i kommunen og ønsker nu at stille et nyt ledelseshold.

        Læs DJØF's kommentar til fyringerne
        Læs også: Borgmester: Vi skulle have fjernet  børnene

Udvalget har ikke længere tillid til, at kommunaldirektør Erik Odder er den rette til at lede Rebild Kommune gennem det store
oprydningsarbejde, kommunen står over for. Derfor har økonomiudvalget i dag enstemmigt indstillet til byrådet, at kommunaldirektøren afskediges.

Økonomiudvalget indstiller ligeledes til byrådet, at direktøren for det specialiserede socialområde for børn og voksne, Søren Kjær, afskediges. Det sker med baggrund i de aktuelle forhold på fagområdet.
Begge direktører er fritaget for tjeneste indtil byrådet på førstkommende møde torsdag den 26. april kan træffe den endelige beslutning om afskedigelse.

Centerleder Jette Christensen fritstilles med virkning allerede fra den 19. april 2012. Det sker med baggrund i de aktuelle forhold på Center for Familie og Handicap.

”Det er vores vurdering, at Rebild Kommune har brug for nye kræfter, der sammen med eksterne eksperter kan løfte den store oprydningsopgave. Ankestyrelsen har for nylig rettet en hård kritik af Rebild Kommunes sagsbehandling. Derfor har økonomiudvalget også ønsket en socialretlig og personalejuridisk undersøgelse af sagen med fokus på det ledelsesmæssige ansvar, så vi får vendt hver en sten og undgår lignende tragiske sager i fremtiden” siger borgmester Anny Winther.


 

Mest Læste

Annonce