"Kortet er en hjælp til borgere på 65 år eller derover, som i dagligdagen har brug for moderat eller omfattende hjælp", siger Dorthe Gammelgaard Jensen, leder af Myndighedsafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune.
"Kortet er en hjælp til borgere på 65 år eller derover, som i dagligdagen har brug for moderat eller omfattende hjælp", siger Dorthe Gammelgaard Jensen, leder af Myndighedsafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune.

Klippekort til hyggesnak og museumsbesøg

Velfærd

04/6/15 7:11

Mikkel Sarka

Et nyt, særligt klippekort giver 13 timers valgfri hjemmehjælp i 2015 til en række af kommunens svageste ældre

Når en borger modtager hjemmehjælp, består hjælpen ofte af rengøring, personlig pleje eller hjælp med maden. Mange savner dog også hjælp til højtlæsning, en tur til frisøren, besøg hos pårørende eller noget helt fjerde. Den hjælp kan de nu få med det nye klippekort, som cirka 200 af Ringkøbing-Skjerns svageste ældre kan benytte sig af.

- Kortet er en hjælp til borgere på 65 år eller derover, som i dagligdagen har brug for moderat eller omfattende hjælp, siger Dorthe Gammelgaard Jensen, leder af Myndighedsafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Klippekortet består af 26 klip af hver en halv times varighed. Har man lyst, kan man dog godt ”spare sammen”, så man eksempelvis hver sjette uge kan få tre timers hjælp i sammenhæng.

- Det er en rigtig spændende ordning, som vi forventer os meget af. Med klippekortet giver vi en gruppe af de svageste ældre en stemme, hvor de selv kan bestemme, hvad de har behov for. Det passer samtidig godt ind i vores mål om at skabe rammerne for et godt ældreliv, hvor den enkelte har mulighed for at tage ansvar for sit eget liv, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Karsten Sørensen (A).

Pengene til ordningen kommer fra Finansloven 2015, hvor der blev sat 75 millioner kroner af til projektet. Fra 2016 og årene frem er der sat 150 millioner kroner af til projektet, der har som formål at styrke livskvaliteten for de svageste hjemmehjælpsmodtagere.

- Hjælpen er ganske gratis, men ønsker man eksempelvis at komme på museum, skal man selv betale entreen og eventuelle transportudgifter for både sig selv og for hjælperen, tilføjer Dorthe Gammelgaard Jensen.

Fakta:

Ordningen træder i kraft den 1. juli.

De borgere, der kan bruge ordningen, får automatisk tilsendt materiale i begyndelsen af juni.

Der er tilmeldingsfrist for 2015-ordningen senest den 11. juni på 9974 1356, 9974 1015,[email protected] eller [email protected]

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce