PhD-projekter skal optimere kommunens fjernvarmeværker og Energi2020-planlægning

15/6/12 10:26

Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing-Skjern Kommune vil være med helt fremme, når 4. generations fjernvarme-teknologien skal rulles ud. Derfor er kommunen blevet en del af det nye forskningscenter 4DH under Aalborg Universitet. Konkret knyttes der to PhD-projekter direkte op på kommunen.

- Det er mildest talt spændende. Vi har gennem længere tid arbejdet for at tiltrække den nyeste viden på området for fjernvarme til kommunen, og nu bliver vi en aktiv del af forskningen, siger formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Videnudvalg, Esben Lunde Larsen.

Videnudvalget blev nedsat ved sidste kommunalvalg, og en af udvalgets målsætninger har fra start været at tiltrække forskningsprojekter til kommunen. At det er på området for fjernvarme, at det i denne omgang er lykkedes at opfylde målsætningen, ser Esben Lunde Larsen som en stor chance.

- Vi har 13 fjernvarmeværker i kommunen, som tilsammen udgør en af hjørnestenene i kommunens satsning på at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020. Men hvis vi skal nå målsætningen skal vi investere klogt, langsigtet og energieffektivt. Ved at være en del af det nye forskningscenter, kan vi komme på forkant med udviklingen, siger Esben Lunde Larsen, der tror på, at forskningen på sigt også vil bringe arbejdspladser og nye virksomheder til kommunen.

Videnindsamling er en del af kommunens Energi2020-Strategi. Der er konkret tale om to PhD-projekter, hvor der netop nu søges efter interesserede studerende. PhD-projekterne vil omhandle energieffektivisering og energiatlasser, hvor begge handler om at planlægge energisystemet smart, så energibehov, energieffektivitet og forsyning går op i en højere enhed.

Det nye forskningscenters fulde navn er Strategic Research Centre for 4th Generation District Heating Technologies and Systems, og ledes af professor Henrik Lund fra Aalborg universitet. Der deltager også en række andre universiteter fra både ind- og udland samt virksomheder.

Danmark er unik i forhold til brugen af fjernvarme, og cirka 60% af de danske boliger får deres varme via fjernvarme. Selve sektoren beskæftiger mere end 6.000 personer og har en omsætning på cirka 20 milliarder kroner om året.

Under projekternes løbetid vil de PhD-studerende, der knyttes til de konkrete projekter, skulle være udstationeret i Ringkøbing-Skjern kommune i op til et halvt år hver.

Interesserede kan læse mere om projekterne via disse links:

http://fjvu.dk/sites/default/files/henrik_lund_fvu-center_5._marts_2012.pdf

https://stillinger.aau.dk/show.php?list=1967


http://www.job.dtu.dk/English.aspx?guid=9a6f0c95-ba5c-4040-baa4-88e8f8678d09

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.