Ringkøbing-Skjern Kommune ansætter ny kommunaldirektør

Ledelse

11/10/16 8:31

Nick Allentoft

Ny kommunaldirektør vender efter kort smuttur til boligselskab tilbage til kommunal ledelse.
Jens Peter Hegelund Jensen bliver ny kommunaldirektør i Ringkøbing-Skjern Kommune. Et enigt byråd står bag valget af den 45-årige nuværende direktør i ALBOA, Aarhus’ næststørste boligselskab.   Jens Peter Hegelund Jensen, har siden januar 2016 stået i spidsen for ALBOA og var inden da i mere end 10 år del af direktionen i Silkeborg Kommune. Han er uddannet cand.scient.adm. fra Aalborg universitet i 1995.

Den kommende kommunaldirektør har tidligere arbejdet med direktørområderne Handicap og Psykiatri, Sundhed og Omsorg, Teknik og Miljø samt Job og Borgerservice i Silkeborg Kommune. Inden da var han direktør i tidligere Rosenholm Kommune og kontorchef i Gentofte Kommune.

- Jens Peter Hegelund Jensen bliver en erfaren og kvalificeret kommunaldirektør, der kender den kommunalpolitiske hverdag indefra. Han har fokus på og blik for vores erhvervsmæssige styrker og udfordringer og for videreudvikling af de kommunale kerneopgaver. Jeg er overbevist om, at han er den helt rette til at stå i spidsen for blandt andet vores dagsorden om samskabelse i tæt samarbejde med borgere og erhvervsliv, siger borgmester Iver Enevoldsen.   - Med Jens Peter Hegelund Jensen får vi en kommunaldirektør, der kan inspirere os til at udvikle vores fælles forståelse af, at vi som organisation har tillid til at kompetente ledere og medarbejdere kan træffe de nødvendige beslutninger, og hvor beslutningskompetencer derfor i høj grad ligger decentralt, siger borgmesteren og tilføjer:

- Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Jens Peter Hegelund Jensen, der sammen med vores øvrige ledelse skal sætte retning på kommunens udvikling i de kommende år.

Jens Peter Hegelund Jensen tiltræder den 1. december 2016, og den nye kommunaldirektør ser frem til at begynde i sit nye job.   - Jeg glæder mig til at arbejde i Danmarks geografisk største kommune med verdens lykkeligste borgere. Det er et helt fantastisk grundlag at få lov at arbejde ud fra. Det må betyde, at der er store ressourcer i forhold til at engagere borgerne i et endnu tættere samspil med kommunen og byrådet om de opgaver, der trækker Ringkøbing-Skjern i den rigtige retning fremover, siger han.   Det er der nemlig brug for i en verden hvor rammebetingelserne for at være kommune i Danmark ændres med høj hastighed, og hvor Ringkøbing-Skjern blandt andet er udfordret af, at de største danske vækstcentre ligger langt væk, siger han.   - Ringkøbing-Skjern Kommune har helt åbenlyse kvaliteter som selvfølgelig også fremover skal inddrages i udviklingen. Fx naturen, de velfungerende lokalsamfund, det dynamiske erhvervsliv og den store variation i mulighederne for bosætning og for at få det liv, man gerne vil - om det er i et af de større bysamfund, i en af de attraktive landsbyer eller et stille sted med ro for krop og sjæl, siger Jens Peter Hegelund Jensen.   Han har planer om at bruge sine første tre måneder i kommunen på at besøge kommunens institutioner og afdelinger for at få en forståelse af, hvordan den kommunale hverdag ser ud. Han vil også møde interesseorganisationer for landbrug, turisme og andre erhverv.   - Jeg har brug for at kende dagligdagen hos vores medarbejdere og ledere og få et førstehåndsindtryk af vores interessenter. Jeg vil med andre ord være nysgerrig hele vejen rundt. For mig er det vigtigt, at vi som kommune lytter, svarer og i det hele taget kommunikerer for at blive klogere og styrke relationen til medarbejdere og samarbejdspartnere. Vi skal jævnligt tage vores selvforståelse op til revision, uddyber Jens Peter Hegelund Jensen.   Privat bor Jens Peter Hegelund Jensen med sin kone, Anne, der er bibliotekar, i Silkeborg, og parret har tre børn i alderen fra 9 til 17 år. Foreløbigt bliver de boende i Silkeborg af hensyn til børnenes skolegang.   Jens Peter Hegelund Jensen elsker med egne ord fodbold, men spiller ikke længere selv. Til gengæld løber han halv- og helmaraton og bruger gerne tid på at se en god fodboldkamp. Han er i det hele taget sportsinteresseret og ser frem til også at møde den lokale idræt i Ringkøbing-Skjern.  

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce