Skole for pårørende til demente

Velfærd

08/8/13 9:52

Freja Eriksen

Ringkøbing-Skjern Kommune tilbyder igen i år en skole for pårørende til demente. Det sker for at styrke de pårørende som omsorgsgivere.

Undervisningen strækker sig over fem aftener i løbet af 2½ måneder.

Deltagerne får viden om forskellige former for demens, udredning af sygdommen, medicinering, sorg og kriseteorier, samvær med demente, kommunikation og kommunale tilbud m.m.

Første gang kommunen tilbød undervisning af pårørende til demente var i 2011.

En vigtig del af forløbet er samvær med ligestillede, og når deltagerne mødes flere gange opstår en god fortrolighed. Efter den første skole for pårørende valgte flere at komme med i pårørendegrupper.

- Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på skolen i 2011, og flere har efterlyst et nyt forløb, fortæller demens-koordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, Kirsten Holmgaard Jensen.

- Programmet er det samme som sidst, men der er skiftet lidt ud blandt underviserne udefra, siger Kirsten Holmgaard Jensen.

Andre kommuner tilbyder også skole for pårørende til demente, blandt andet Herning.

- Både borgere med demens og deres pårørende har brug for uddannelse og viden om, hvordan hverdagen kan takles. Situationen forandrer sig hele tiden i forbindelse med, at sygdommen udvikler sig, siger Kirsten Holmgaard Jensen.

Skolen for pårørende foregår på Kursuscenter Hanning. Der er plads til 30 deltagere og mulighed for hjælp til at finde aflastning eller besøg til den demente, mens undervisningen foregår.

Link til folder om skole for pårørende

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce