Søms i Lem nomineret til pris for socialt ansvar

Ledelse

15/8/13 1:28

Freja Eriksen

Lem-virksomheden Søms A/S er blandt 50 danske virksomheder, der er nomineret til prisen CSR People Prize 2013, den som tidligere hed Netværksprisen. Det er erhvervslivets hæderspris til virksomheder, der gør en særlig social indsats.

- Søms A/S er en af de lokale virksomheder, der tager et stort socialt ansvar. 40 pct. af deres ansatte er flygtninge og indvandrere, og de fortjener at vinde. Det fortæller jobkonsulent Seda Dodurga fra Social og Integration, Beskæftigelse i Ringkøbing-Skjern Kommune, der har indstillet Søms A/S til prisen for Social Ansvarlighed.

I alt 300 danske virksomheder blev indstillet til CSR People Prize 2013, 50 af dem er nomineret, og fredag den 16. august reduceres feltet yderligere. Spændingen udløses ved en stor prisuddeling den 16.-17. september i Holstebro. Her deltager blandt andre tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan.

- Søms A/S giver de nyankomne til kommunen en chance for at blive integreret på arbejdsmarkedet. Den lokale pude-producent er på det sociale område et forbillede for andre virksomheder, og nomineringen er et velfortjent skulderklap, siger Seda Dodurga.

I indstillingen af virksomheden står blandt andet, at den er ”en mangfoldig arbejdsplads med medarbejdere fra mange forskellige lande, og har derudover et tæt samarbejde med det lokale jobcenter om afklaring af medarbejdere efter langtidssygemeldinger og deres mulighed for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.”

Tommy Larsen, direktør i Søms A/S, kan se potentialet i de udenlandske medarbejdere. De får mulighed for at udvikle sig - blandt andet hjulpet af interne mentorer.

- Det er en gave at få lov at se, hvad det betyder for vores medarbejdere fra andre kulturer, at de har et arbejde, siger han.

Fakta om CSR People Prize

CSR People Prize er erhvervslivets hæderspris for socialt ansvar - til virksomheder der gør en særlig social indsats.

Det er Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), der med prisen ønsker at hylde de virksomheder i Danmark, der gør en ekstraordinær indsats for at udvise socialt ansvar overfor både medarbejdere og lokalsamfund.

CSR People Prize uddeles årligt til to virksomheder, der via konkrete initiativer har vist, at deres sociale ansvar er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce