Solcelleanlæg hitter i Ringkøbing-Skjern

11/04/2012 11:32

Ringkøbing-Skjern Kommune

Borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune har forelsket sig i idéen om solceller på deres hustage. Kommunen modtager pt. så mange henvendelser om solceller, at der nu er oprettet en selvstændig side om temaet på kommunens hjemmeside.

- Her kan man finde de gældende retningslinjer for solcelleanlæg, ligesom man som borger kan se, om man skal ansøge om tilladelse til opsætning af solceller eller ej, siger fagleder Gunnar Frandsen fra Byg og Miljø.

Lysten til at sætte solcelleanlæg op glæder leder af kommunens Energisekretariat, Henning Donslund.

- Der er sund fornuft i at energioptimere sin bolig, og flere og flere borgere finder ud af, at der kan være mange penge at spare på at udnytte de vedvarende energikilder. Det er en god udvikling, der understøtter projekt Energi2020, hvor målet er at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i år 2020, siger Henning Donslund.

Kommunen indgik sidste år et samarbejde med Scanenergi A/S, hvor målet er at energioptimere op imod 1.000 enfamilieshuse i løbet af de næste par år.

Med aftalen kan borgere i kommunen gå ind på hjemmesiden www.HusetsEnergi.dk og få en energirapport fra Scanenergi, der viser, hvad der kan laves, og hvor stor gevinsten er. Herefter kan de vælge håndværkere fra en liste, hvor alle er godkendte og uddannede i at arbejde sammen om projekterne.

Læs mere om solceller på www.rksk.dk/solceller.
Se mere på www.energi2020.dk og www.HusetsEnergi.dk.

Mest Læste

Annonce