Sosu-samarbejde med Esbjerg

17/12/2012 14:34

Ringkøbing-Skjern Kommune

Ringkøbing-Skjern Kommune indgik i foråret et samarbejde med Social- og Sundhedsskolen i Esbjerg, hvor målet var at tiltrække dygtige sosu-elever til kommunen.

- Vi er en stor kommune, og vi ved, at mange af de potentielle ansøgere har langt at køre; særligt i den sydlige del af kommunen Derfor indgik vi et samarbejde med Esbjerg, siger uddannelsesansvarlig Birthe Nyrup Dahl.

Netop nu er de første fem elever fra Esbjeg i gang med deres første praktik i kommunen. Én af dem er 31-årige Helena Nielsen, der er i praktik på Hoven Plejehjem. Hun har tidligere arbejdet i Hjemmeplejen i Tarm, men har gennem længere tid ønsket at uddanne sig.

- Det er en særdeles spændende uddannelse, hvor der hele tiden er nye ting, som man skal forholde sig til. Jeg havde hørt om uddannelsen i Esbjerg, og så det som en rigtig god mulighed, fortæller Helena Nielsen, der oprindelig kommer fra England, men som nu er bosat i Tarm.

Birthe Nyrup Dahl betegner samarbejdet med skolen i Esbjerg som så stor en succes, at hun allerede nu er på udkig efter nye elever.

- Der er igen tre pladser til marts. Indtil videre har vi modtaget fem 

ansøgninger, og der er ansøgningsfrist til den 10. januar, så man kan stadig nå at komme i betragtning. De enkelte ansøgninger bliver bedømt efter fristen, siger Birthe Nyrup Dahl.

Mest Læste

Annonce