- Som eliteklub synes vi, det er godt, hvis vi kan stå sammen om at promovere området. Vi har en kæmpe berøringsflade og det kan vi bruge til fordel for lokalsamfundet og ikke mindst kommunen og de virksomheder, som vælger at eksponere sig via elitesporten til gavn for alle, siger træner og sportslig ansvarlig Jan-Ole Kristensen Tarm-Foersum Håndbold. Foto: Skjern Håndbold

Vilde ideer om sponsorpenge

Velfærd

19/08/2014 11:06

Nick Allentoft

Kommunens sponsorpenge til sportsklubberne bliver nu sat i spil på en helt ny måde efter et møde med fem topklubber i går. 1.8 millioner kroner er i spil.

- Topklubberne ligger i de øverste ligaer, og det giver en synlighed, vi som sponsorer gerne vil tænke anderledes om. Vi skal stå sammen om at vise Ringkøbing-Skjern Kommune som et sundt sted at leve, hvor vi hepper på alle med virketrang og -lyst, fortæller kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard.

Derfor blev bolden i går givet op til at drøfte nye ideer til, hvordan traditionelle bandereklamer og logoer på sportstøj kan få selskab af andre aktiviteter.

- Dybest set handler det om, at vi i fællesskab skal få Byrådets vision om vores kommune som Naturens Rige til også at spille i sportens verden, uddyber kommunaldirektøren.

- Som eliteklub synes vi, det er godt, hvis vi kan stå sammen om at promovere området. Vi har en kæmpe berøringsflade og det kan vi bruge til fordel for lokalsamfundet og ikke mindst kommunen og de virksomheder, som vælger at eksponere sig via elitesporten til gavn for alle, siger træner og sportslig ansvarlig Jan-Ole Kristensen Tarm-Foersum Håndbold.

Foruden Tarm-Foersum Håndbold var Skjern Håndbold, Ringkøbing Håndbold, Ringkøbing Fodbold og Rækker Mølle Håndbold også med til mødet.

 

Vilde ideer

Aftenen stod i ideudviklingens tegn og ideerne var mange. Lige fra at skoletrætte elever, der har svært ved at møde til tiden, skal have lokale håndboldhelte i røret om morgenen til bosætningsfremstød for folk, der pendler til kommunen. Den omvendte ide, at invitere fraflyttede borgere med til udebanekampene, blev også nævnt som en mulighed.

På forhånd var klubberne blevet bedt om at give kommunen tre gode råd om nytænkning af sponsorpenge. Her kom ideen om en fælles kommunemaskot, som klubberne kunne tage med på tur på banen. Klubberne opfordrede også til at kommunen praler mere med at der er fem klubber, der figurerer i den gode halvdel af tabellerne.

 

Samarbejde på tværs

Udover optimal synlighed udadtil havde mødet også til formål at styrke samarbejdet mellem klubberne.

- Vi håber, de ideer og kontakter mødet i aftes kastede af sig, kan være med til at styrke den geografiske sammenhængskraft i kommunen og skabe endnu mere samarbejde på tværs af klubberne, siger Niels Erik Kjærgaard.

Kommunaldirektøren nævner Rock i Ringkøbing som et eksempel på et godt samarbejde mellem sportsklubberne Skjern Håndbold og fodboldklubben Ringkøbing IF, der begge har engageret sig i musikbraget.

- Jeg er næsten høj over at mærke det engagement klubberne mødte op med til mødet i går. Det var startskuddet til et meget stærkere og nytænkt samarbejde fremover, siger kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard.

 

Fakta

Klubberne modtager 1.8 millioner kroner i sponsorpenge fra kommunen i sæsonen 2014/2015.

Skjern Håndbold får 1.000.000 kroner

Ringkøbing Håndbold får 400.000 kroner

Ringkøbing Fodbold får 200.000 kroner

Tarm-Foersum Håndbold får 100.000 kronerRækker Mølle Håndbold får 100.000 kroner

Mest Læste

Annonce