Ingen hold i beskyldninger om bestikkelse

29/3/12 9:59

Roskilde Kommune

I sit svar til Tilsynet dokumenterer Roskilde Kommune, at beskyldninger om bestikkelse er fuldstændigt grundløse. Kommunen har fulgt alle regler i ekspropriationssag. Roskilde Kommune sender i dag sit svar til den kommunale tilsynsmyndighed i sagen om ekspropriation af en privat grund i tilknytning til udviklingsområdet, Roskilde Dyrskueplads.

I sit svar dokumenterer kommunen, at beskyldninger om bestikkelse er fuldstændigt grundløse. Kommunen har fulgt alle regler.

”Jeg ser frem til, at sagen bliver fuldt belyst og vurderet af Tilsynet, så de mange injurierende og grundløse påstande om bestikkelse bliver ryddet af vejen. Kommunens svar dokumenterer, at Roskilde Kommune havde igangsat eksproprieringen af det pågældende areal længe før, at Roskilde Festival traf beslutning om at donere to boldbaner til Roskildes idrætsliv. Ekspropriationen og donationen har intet med hinanden at gøre. Og uanset hvad Roskilde Festival havde truffet af beslutninger ville kommunen fortsætte ekspropriationssagen, da det var umuligt at finde en forhandlingsløsning med grundejeren,” fastslår borgmester Joy Mogensen.

Kommunen påpeger desuden, at Roskilde Festival siden 1996 har ydet donationer til ungdoms-, kultur- og idrætsformål i Roskilde på over 50 millioner kroner. Der er således intet opsigtsvækkende ved en donation af to boldbaner. Det er derfor også et helt enigt byråd, der har taget imod de to boldbaner på selvsamme møde, hvor svaret til Tilsynet er tiltrådt af et stort flertal i byrådet.

Roskilde Kommune ser frem til, at ekspropriationen af den private grund i tilknytning til udviklingsområdet kan komme videre. Udviklingsområdet er afgørende for kommunens vision om at skabe et centrum for idræts-, kultur og fritidsaktiviteter. Alle interessenter i området støtter planerne – bortset fra en enkelt grundejer.

Borgmesteren påpeger, at kommunen har strakt sig til det yderste for at finde en forhandlingsløsning.

”Grundejeren kræver byzone-priser for landbrugsjord, hvilket er cirka 40 gange mere end jordens reelle værdi. Det kan vi hverken politisk eller juridisk imødekomme. Kommunen kan ikke pludseligt forvandle jern til guld for at tilfredsstille en enkelt grundejer. I øvrigt er de to andre grunde, som kommunen har overtaget efter forhandling, blevet handlet til landbrugszonepriser,” siger Joy Mogensen.

Læs Roskilde Kommunes brev til Statsforvaltningen Sjælland

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.