René la Cour Sell valgt som ny direktør for Roskilde Kongres- og Idrætscenter

Ledelse

22/9/15 8:13

Suleman Haider

Når Roskilde Kommune fra oktober står som eneejer af Roskilde Kongres- og Idrætscenter, bliver det med René la Cour Sell som ny direktør. René la Cour Sell er blandt andet kendt som tidligere direktør hos henholdsvis Danmarks Naturfredningsforening samt Rådet for Sikker Trafik og har i mange år været et velkendt ansigt i mediebilledet. Den bestyrelse, som nedsættes som led i overgangen til kommunalt ejerskab – har fungeret som ansættelsesudvalg i udvælgelsen af en ny direktør.

Et enigt udvalg med repræsentanter fra både erhvervslivet, idrætsunionen, medarbejderne og byrådet valgt René la Cour Sell blandt de 44 ansøgere til stillingen, og kommende bestyrelsesformand Lars Lindskov er særdeles tilfreds med det valg, som nu er truffet:  

"I René la Cour Sell har vi fundet en direktør for Roskilde Kongres- og IdrætsCenter, der kan føre virksomheden ind i en ny fase, nu hvor den overgår i kommunalt regi. Med den politiske beslutning om at kommunalisere kongres- og idrætscentret står virksomheden, medarbejderne og de mange interessenter foran en forandrings- og udviklingsproces, som vi alle er spændte på. Det kræver en erfaren og proceskyndig leder, som jeg er sikker på, at René la Cour Sell er den rigtige til at varetage nu, hvor Dan Hacke har valgt at takke af og overlade direktørposten til nye kræfter,” siger Lars Lindskov

De senere år har René la Cour Sell arbejdet i det private erhvervsliv, men ser nu frem til muligheden for at arbejde med blandt andet ledelse, partnerskaber og markedsføring på en ny måde – i relation med mange forskellige samarbejdspartnere og som del af en stor politisk styret organisation:

”Jeg glæder utrolig meget til at være med til at udvikle Roskilde Kongres- og Idrætscenters imponerende og vigtige arbejde som ramme for kultur og idrætsliv. Det er i dén grad et hus, hvor der sker noget, og jeg har en ambition om, at vi skal kunne tiltrække endnu flere events og blive et endnu stærkere samlingspunkt. Jeg har stor respekt for de mange gode kræfter, som er involverede, og jeg er sikker på, at vi sammen kan rykke på mange fronter ,” siger René la Cour Sell. 

Når René la Cour Sell tiltræder stillingen, fortsætter den tidligere direktør Dan Hacke i en funktion som rådgiver for Roskilde Kommune og vil også bidrage til at sætte sin efterfølger godt ind i jobbet.

”Jeg ser meget frem til samarbejdet med René og er sikker på, at han med sin fantastisk brede og succesrige baggrund i krydsfeltet mellem interesseorganisationer, private virksomheder og offentlig sektor kan tilføre både kongrescentret og hele Roskilde Kommune lige præcis dét, der skal til for at fortsætte den succes, som Dan Hacke med sin afgang overdrager til os alle sammen. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Dan Hacke for en årelang og utrættelig indsats for Roskilde Hallen, som komplekset jo hed i sin tid. Dan har sammen med den mangeårige bestyrelsesformand Carsten Wickmann, der desværre døde tidligere i år, haft en afgørende rolle for udviklingen af virksomheden frem mod den succes, vi står med i dag,” siger Lars Lindskov. 

Fakta: 

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena huser både møder og konferencer, mange sportsaktiviteter og store firmafester, events og messer. Kongrescenteret råder over godt 20.000 etagemeter.

CV René la Cour Sell: 

Fra 2012 administrerende direktør og partner i Normativ A/S, som arbejder med lederudvikling, og fra 2013 også adm. direktør i Karrierefinder A/S, som hjælper ledige i job. Parallelt med det formand for den erhvervsdrivende fond Settlementet, der driver en række socialøkonomiske virksomheder og formand for Uddannelsesministeriets censorkorps indenfor erhvervsøkonomi.

Var fra 2008-12 direktør i Danmarks Naturfredningsforening, og fra 2001-07 direktør i Rådet for Sikker Trafik. Har derudover arbejdet med ledelse, udvikling, kommunikation og markedsføring som underdirektør i Danske Bank, BG Bank, Brdr. Hartmann og SamPension. 

Er oprindeligt uddannet Cand.scient.soc fra RUC og har siden videreuddannet sig inden ledelse og psykoterapi. Bor med hustru og børn i Jystrup mellem Roskilde og Ringsted.

Annonce