Roskilde Kommune tester el-biler

04/12/12 11:48

Roskilde Kommune

To typer biler er i test i hjemmeplejen og på rådhuset for at se, hvordan de fungerer i forhold til forskellige arbejdsrutiner. I hjemmeplejen tester de i uge 50 og 51 Citröen C-zero biler. 2 biler bliver testet af hjemmeplejegruppe Margrethekær, der betjener borgerne i den vestlige del af Roskilde Kommune, og 2 biler bliver prøvet af Gadstrup Hjemmepleje.

På rådhuset er det en Renault Fluence, som bliver testet. Alle forvaltninger har mulighed for at booke bilen i løbet af uge 49 og 50, så den kan prøves af i mange forskellige funktioner.

Alle testpiloter udfylder et spørgeskema efter at have kørt i bilerne, og besvarelserne tages med i det videre arbejde omkring introduktion af el-biler i Roskilde Kommune.

Kommunen har allerede investeret i 2 el-biler og vil i starten af 2013 anskaffe yderligere 6. Imidlertid er der stadig et stykke vej til den fulde udrulning af el-biler i Roskilde Kommune – blandt andet fordi der mangler viden om, hvordan el-bilen passer til de mange forskellige arbejdsrutiner der er i kommunen. Det er her testen kommer ind.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Torben Jørgensen, siger: ”El-biler udgør en del af kommunens samlede CO2 regnskab. Roskilde Kommune har de seneste år fået mindsket miljøbelastningen fra vores bygninger, og nu kaster vi os for alvor over transportområdet. Derfor sætter vi ind med en række tiltag: Flere el-biler, ”kør grønt” kurser til medarbejderne, flere el-cykler til rådighed osv.”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.