TTA projektet fortsætter i ny form

21/5/12 8:46

Roskilde Kommune

Roskildes TTA projekt – Tilbage Til Arbejde – for sygemeldte kan tage en god del af æren for, at kurven for varigheden af sygemeldinger er knækket. Projektet fortsætter, men nu i lidt anden form.

Langvarige sygeforløb har politikernes interesse, og Roskilde Kommune har derfor deltaget i et stort landsdækkende forsøg med et tværfagligt samarbejde omkring de sygemeldte. Beskæftigelsesministeriet bevilgede penge til forsøgsordningen, der har kørt i 2 år. TTA projektet består af koordinerende sagsbehandlere fra Sygedagpengeafsnittet, et team af psykologer og terapeuter samt en klinisk enhed, der samarbejder med Arbejdsmarkedsmedicinsk Klinik i Køge.

Forsøgsprojektet har vist rigtig gode resultater – det er lykkedes at nedbringe antallet af sygedagpengesager, og at forkorte varigheden af de løbende sager.

’Alene af den grund ærgede det os rigtigt meget, at det en overgang så ud til, at det var usikkert, om vi kunne fortsætte efter projektets ophør til oktober. Vi har samlet en stor ekspertise hos TTA, så for at sikre, at vi alle de dygtige projektansatte bliver hos os, har vi fundet en løsning der garanterer, at projektet fortsætter ’ udtaler formand for beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Evan Lynnerup (V).

Løsningen er at tilpasse projektet, så det i endnu højere grad matcher Kommunens behov i forbindelse med sygedagpengeindsatsen, og at finde penge indenfor den eksisterende økonomiske ramme. Tilpasningen vil bl.a. bestå i, at den koordinerende opgave organiseres anderledes i Sygedagpengeafsnittet, og i at bruge færre penge på eksterne samarbejdspartnere og i stedet forstærke indsatsen i det nye projekt. Når bevillingen udløber 1. oktober 2012, skulle den tilpassede udgave af TTA gerne være top-tunet til en skarp og hurtig indsats for de sygemeldte, der skal finde tilbage til arbejdsmarkedet.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.