Kurven er knækket – unges kriminalitet er faldet

16/5/13 11:17

Rudersdal Kommune

En netop offentliggjort analyse fra Justitsministeriet viser, at antallet af unge fra Rudersdal Kommune mellem 10 og 17 år, der begår kriminalitet, er faldet 22 % siden 2011. Der sker efter Rudersdals kommunalbestyrelse i januar 2012 besluttede at tilføre ekstra midler til det præventive arbejde for at holde unge væk fra den kriminelle løbebane.


"Det er glædeligt at se, at vores politiske beslutning om at nedbringe unges risikoadfærd har båret frugt. Særligt de brede præventive indsatser i skole- og fritidslivet gør en forskel," siger Anne Anbo (V), formand for Ungdomsskolebestyrelsen.
Kommunalbestyrelsens beslutning har betydet en styrket kriminalpræventiv indsats under overskriften "Tryg i Rudersdal", men har også budt på etablering af en ungerådgivning og flere nye fritidsaktiviteter.

"Ikke mindst har det stor betydning, at vi arbejder benhårdt for at skabe gode rammer og attraktive fritidstilbud for alle unge i Rudersdal Kommune.
Den kriminelle løbebane er længere væk, når man tager del i et positivt og attraktivt ungemiljø," fortæller Anne Anbo (V).
I et tæt samarbejde mellem Nordsjællands Politi og Rudersdal Kommune arbejdes der med både individ- og gruppeorienterede indsatser. Også den oplevede tryghed er i fokus, hvor blandt andet politiets SMS-kampanger og præventive patruljer kombineres med kommunens tætte kontakt til unge og andre af kommunens borgere.

"Rudersdal er en tryg kommune at bo og vokse op i, og det er med fuldt overlæg, at vi kalder vores præventive indsatser for "Tryg i Rudersdal".
At være tryg i Rudersdal handler nemlig både om de faktiske forhold og om oplevelsen af tryghed, og jeg håber derfor også, at resultaterne kan være med til at forsikre Rudersdalerne om, at vores unge er fornuftige medborgere ", fortæller Anne Anbo (V).

De kriminalpræventive indsatser i Rudersdal Kommune koordineres af Ung i Rudersdal, der også står for ungdomsskole, klubber, ungekultur, ungerådgivning og ferieaktiviteter. Ung i Rudersdal har aktiviteter for alle kommunens unge mellem 10 og 25 år.

Læs mere om Ung i Rudersdal på www.ungirudersdal.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.