Med den nye aftale vil vi arbejde sammen om at finde nye løsninger og undgå tidskrævende bureaukrati", siger borgmester i Silkeborg Steen Vindum (V).

Ældreplejen i Silkeborg skal bygge på tillid

Velfærd

25/06/2015 10:06

Mikkel Sarka

Der er lagt op til nytænkning på sundheds- og omsorgsområdet i ny aftale mellem Silkeborg Kommune og seks faglige organisationer. Den omfatter 1650 medarbejdere.
Medarbejdere i ældreplejen i Silkeborg får større indflydelse på det daglige arbejde.   Silkeborg Kommune har indgået en partnerskabsaftale med alle seks organisationer på sundheds- og omsorgsområdet, og den bygger på tillid og samarbejde om at udvikle nye løsninger. Aftalen omfatter 1650 medarbejdere i hjemmeplejen og på plejecentrene:

Tillidsreformen FTF

FTF og de øvrige arbejdsmarkedsparter på det offentlige arbejdsmarked indgik før sommerferien en aftale med regeringen om modernisering af den offentlige sektor - også kaldet tillidsreformen. Parterne er enige om syv principper, som samarbejdet skal forme sig efter. Her er det vigtigst for FTF, at reformen fører til en offentlig sektor med mere tillid til de ansatte - og derfor mindre kontrol - mere plads til fagligheden og mere konkret indflydelse til medarbejderne på de enkelte arbejdspladser. Tillidsreformen er af flere blevet blandet sammen med målet i regeringens 2020-plan om at modernisere den offentlige sektor for 12 mia. Men de 12 mia. er IKKE en del af aftalen med arbejdsmarkedets parter. 

 

Læs mere om samarbejdet i Silkeborg Kommune her

 

"De skal have mulighed for at bruge tiden på det, der er den allervigtigste opgave: At tage hånd om mennesker, som har brug for hjælp. Vi ved jo, at vi i de kommende år får mange flere ældre og store udfordringer med de opgaver, vi overtager i det nære sundhedsvæsen. Og det i en tid hvor økonomien er under pres. Med den nye aftale vil vi arbejde sammen om at finde nye løsninger og undgå tidskrævende bureaukrati", siger borgmester i Silkeborg Steen Vindum (V).

Med i aftalen er FOA, Dansk Sygeplejeråd, Kost & Ernæringsforbundet, Danske Fysioterapeuter, Ergoterapeutforeningen og HK.

Det var den lokale afdelingsformand for FOA Ulla Gram, der satte arbejdet i gang med en henvendelse til borgmesteren:

  ”Der er en meget stor iderigdom blandt medarbejdere og ledere. De ved bedre end eksperter og konsulentfirmaer, hvad der skal til for at gøre tingene på den bedste og mest effektive måde, og nu slipper vi kræfterne løs. Det vil give større arbejdsglæde og nye og bedre løsninger til gavn for både borgerne, medarbejderne og kommunen", siger formanden for FOA i Silkeborg-Skanderborg Ulla Gram.     Nøgleordene i aftalen er tilfredse borgere, større arbejdsglæde for medarbejderne, produktivitet og gode resultater. I dag er der hverken utilfredse borgere eller medarbejdere, men målet er at gøre det endnu bedre sammen.   I praksis er det medarbejdere, ledere, tillidsrepræsentanter og organisationer, der kommer til at udmønte aftalen. Det sker via de fem lokale MED-udvalg, som får indflydelse på, hvad der skal arbejdes med.   Ledelsen i Sundhed og Omsorg har taget hul på møder med alle MED-udvalg for at få de første bud på, hvor der er behov for at sætte ind.   Aftalen bliver skrevet under af repræsentanter for de seks organisationer og borgmester Steen Vindum på plejecentret Remstruplund i Silkeborg torsdag 25. juni.

Mest Læste

Annonce