Skanderborg Kommune ansætter ny direktør og fyrer en anden

Ledelse

01/09/2016 09:02

Nick Allentoft

Henter ny direktør som afløser for Lars Clement, der er rykket til Mariagerfjord. I samme bevægelse blev Lars Kirkegaard fyret.

På mødet i Økonomiudvalget onsdag aften blev der sat navn på Skanderborg Kommunes nye direktør: Den 43-årige Frederik Gammelgaard.

Frederik Gammelgaard kommer fra en stilling som stabschef for Politik, Kommunikation og Digital Service i Randers Kommune. Han er cand. jur. og Phd. fra Aarhus Universitet.

Ledelsesavisen #3

Se alle artikler fra Ledelsesavisen #3 her.

Læs mere om Ledelsesavisen

Få Ledelsesavisen fremover. Gratis Abonnement her.

 

Det er et enigt ansættelsesudvalg, der har peget på Frederik Gammelgaard, som tiltræder den 1. oktober.

- Skanderborg Kommune får en direktør med stor kommunal indsigt og et rigtig godt blik for de kommunale udfordringer. Med sine erfaringer fra såvel Randers som Aarhus kommuner vil Frederik Gammelgaard kunne bidrage væsentligt til Skanderborg Kommunes fortsatte udvikling, fortæller borgmester Jørgen Gaarde (S).

- Frederik Gammelgaard har en yderst relevant baggrund. Jeg er sikker på at, han bliver rigtig god i samspillet med det politiske niveau – og så er han en smilende mand, der bringer et positivt menneskesyn med sig ind i arbejdet på vores store arbejdsplads. Jeg ved at, han glæder sig til at komme rundt i vores organisation og hilse på de chefer og medarbejdere, han skal lede og arbejde sammen med, siger kommunaldirektør Lisbeth Binderup.

 

Ung direktør med 10-års ledererfaring

Frederik Gammelgaard blev cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1999 og Phd. i 2004. Han har ti års kommunal ledererfaring senest som stabschef i Randers Kommune og som chef for Byrådsservice i Aarhus Kommune. Han har også siddet i Aarhus Byråd fra 1998 – 2004. I Skanderborg Kommune bliver Frederik Gammelgaard direktør med særligt fokus på områderne Børn og Unge samt Teknik og Miljø.

- Jeg ser frem til nye og spændende udfordringer. Skanderborg er en vækstkommune, der tør gå forrest og finde nye løsninger for at sikre fremtidens velfærd, og som er kendt for det gode samarbejde mellem det politiske og det administrative niveau. Det glæder jeg mig til at blive en aktiv del af, siger den nye direktør.

Frederik Gammelgaard er valgt blandt 43 kandidater i et meget stærkt ansøgerfelt og efter en grundig ansættelsesproces, hvor syv kandidater var indkaldt til samtale. Han efterfølger Lars Clement, der fornylig er tiltrådt som kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune.

 

Usædvanligt økonomiudvalgsmøde

Det var et meget usædvanligt økonomiudvalgsmøde onsdag aften i Skanderborg Kommune, hvor indstillingen af Frederik Gammelgaard blev godkendt. Udvalget besluttede på samme møde at indstille til Byrådet, at samarbejdet med Skanderborg Kommunes anden direktør Lars Kirkegaard skal ophøre, da parterne ser forskelligt på udviklingen inden for direktørens område.

 

Udvalgte fakta

  • 2013 – 2016: Stabschef for Politik, Kommunikation og Digital Service i Randers Kommune.
  • 2006 – 2013: Chef for Byrådsservice, Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune
  • 2003 – 2006: Specialkonsulent/Fuldmægtig i Juridisk Afdeling og Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune.
  • 1998 – 2004: Medlem af Aarhus Byråd for Det Konservative Folkeparti.
  • 2004: Ph.d. fra Aarhus Universitet med afhandlingen ”Kommunal erhvervsvirksomhed”.
  • 1999: Cand.jur. fra Aarhus Universitet.
  • Frederik Gammelgaard bor i Risskov med sin hustru og tre hjemmeboende drenge.

 

Mest Læste

Annonce