Syddjurs Kommunes tilbud til borgere med senhjerneskader er på et fagligt højt niveau

30/10/12 1:01

Syddjurs Kommune

I anledning af den megen presseomtale af Carina sagen understreger Syddjurs Kommune, at deres tilbud til borgere med senhjerneskade kan måle sig med de bedste kommunale tilbud i landet.

Syddjurs Kommune har adskillige års erfaring med at drive rehabilitering af hjerneskadede. Rehab Syddjurs er intensiv genoptræning på døgnpladser, samt et ambulant genoptræningstilbud målrettet borgere med senhjerneskade. Derudover er Rehab Syddjurs videnscenter på hjerneskadeområdet for hele kommunen. Til hvert genoptræningsforløb tilknyttes der fysioterapeuter, ergoterapeuter og plejepersonale, ligesom der efter behov tilknyttes eksterne fagkompetencer som neuropsykologer og talepædagoger.

Rehab Syddjurs har gennemført mange vellykkede forløb, og modtager rosende ord både fra eksterne fagkonsulenter og fra borgerne. Ved brugertilfredshedsundersøgelser i 2011 og 2012 svarede 99 % af borgerne at de var særdeles tilfredse, meget tilfredse eller tilfredse med det gennemførte træningsforløb, de har fået efter en hjerneskade. De fysiske rammer er velfungerende og målrettet genoptræning af hjerneskadede borgere. Rehab Syddjurs kan som et af de få kommunale genoptræningscentre tilbyde træning i varmtvandsbassin.

Borgmester Kirstine Bille:

- Borgerne i Syddjurs Kommune kan være helt trygge ved det gode, fagligt anerkendte og velfungerende Rehabiliterings- og genoptræningscenter som Syddjurs Kommune har, som støtter og udvikler borgere med behov for rehabilitering. Hver borger får en konkret og individuel vurdering og nogle skal have andre tilbud, udover vores eget rehabiliteringstilbud. Alle har en fælles interesse i, at hver borger får den nødvendige rehabilitering, som der er behov for.


Formand for udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet Ninna Thomsen udtaler:

- Vi er stolte over det tilbud, som Syddjurs Kommune har til borgere med hjerneskader. Der er et dygtigt fagpersonale og gode fysiske rammer. Medarbejderne på Rehab Syddjurs fortjener anerkendelse for deres solide arbejdsindsats og engagement overfor borgerne.

Langt hovedparten af voksne borgere bosiddende i Syddjurs Kommune med senhjerneskader visiteres til Rehab Syddjurs ud fra en individuel og faglig vurdering. I samarbejde med eksterne konsulenter kan der også ud fra en individuel faglig vurdering sendes borgere til genoptræningscentre uden for kommunen.

Rehab Syddjurs modtager voksne i alle aldre med genoptræningspotentiale, og som kan indgå i et aktivt og intensivt genoptræningsforløb. På døgnpladserne er gennemsnitsalderen lidt højere end på det ambulante genoptræningstilbud. I 2011 var 44 % af borgerne i det ambulante genoptræningstilbud i den erhvervsaktive alder. I 2012 viser den samme tendens sig. Til yngre borgere i genoptræningsforløb knyttes der ofte en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse til, og der gives støtte til fritidsaktiviteter og sociale aktiviteter.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.