Hansen og Jensen tager på virksomhedsbesøg

Ledelse

25/9/13 10:35

Freja Eriksen

Tønder Kommune er klar med nyt initiativ til at udbygge dialogen og samarbejdet med det lokale erhvervsliv

Makkerparret Hansen og Jensen er nu klar til at rykke ud til virksomhederne i Tønder Kommune for at skabe tættere dialog mellem erhvervslivet og kommunen.

Hansen og Jensen er en ny ambassadør-ordning, som kommunen tilbyder virksomhederne. Bag navnene gemmer sig direktør Keld I. Hansen og chefkonsulent Karsten H. Jensen. De inviterer sig selv på besøg hos virksomhederne til en snak om, hvilke ønsker og behov erhvervslivet og den enkelte virksomhed har til kommunen. Formålet er optimere kommunens service og hjælp til erhvervslivet med at skabe udvikling og øget vækst.

Initiativet kommer i kølvandet på Dansk Industris seneste analyse af erhvervsklimaet i danske kommuner. Her er Tønder Kommune pænt placeret som nr. 40 ud af landets 98 kommuner, og kommunen kan for tredje år i træk notere fremgang.

- Virksomhederne oplever, at erhvervsklimaet bliver bedre og bedre. Det er selvfølgelig glædeligt, men man kan altid gøre tingene endnu bedre. Det har vi hele tiden fokus på, siger borgmester Laurids Rudebeck. Så når virksomhederne giver os bundkarakter på området kommunal sagsbehandling, skal vi selvfølgelig lægge os i selen her og udvikle os som en serviceorienteret myndighed.

Direktør Keld I. Hansen, der bl.a. har ansvaret for teknik- og miljøområdet, fremhæver ligeledes behovet for at udvikle kommunens service.

- Vores opgave er at være med til at give lokale virksomheder de bedst mulige vilkår, så de kan tjene penge hjem til området. Derfor skal vi som kommune hele tiden lære og blive dygtigere, siger Keld I. Hansen.

Det er også baggrunden for, at borgmester Laurids Rudebeck, teknik- og miljøudvalgsformand Bo Jessen og direktør Keld I Hansen nu tager på besøg i Ikast-Brande Kommune for at blive klogere på, hvad der igen i år får lige netop denne kommune til at indtage førstepladsen i DI-analysen.

Men der skal selvfølgelig mere til. Teknik- og Miljøudvalget har derfor afsat 1 mio. kr. ekstra til at styrke by- og planområdet, og der er etableret en samlet virksomhedsindgang via kommunens respons 48 ordning, hvor kommunen tilbyder sags-screening med tilbagemelding inden for 48 timer, hvis en virksomhed vil starte op eller udvide i kommunen.

Dertil kommer yderligere Hansen og Jensen, den nye virksomhedsambassadørordning.

- Vi vil rigtig gerne i endnu tættere dialog med vores lokale virksomheder, så vi er på forkant med de ønsker, det lokale erhvervsliv har, siger direktør Keld I. Hansen.

Chefkonsulent i direktionsstaben, Karsten H. Jensen, er tovholder på ordningen og opfordrer lokale virksomheder til at tage godt imod tilbuddet. Som et første initiativ inviterer Keld I. Hansen og Karsten H. Jensen sig på besøg hos bl.a. de 40 virksomheder, der deltog i DIs erhvervsklimaundersøgelse.

DI’s lokale repræsentant, Peter Okholm, roser initiativet.

- Det er både et godt og et vigtigt initiativ. Jeg er sikker på, at det lokale erhvervsliv vil tage godt imod den tætte dialog, som Tønder Kommune lægger op til.

De første virksomheder kan forvente at få besøg af Hansen og Jensen i løbet af oktober. Men der er ingen grund til at holde sig tilbage. Vil man gerne i dialog om kommunens erhvervsservice på teknik- og miljøområdet, kan man kontakt Karsten H. Jensen.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.