Netværk og samarbejde skal hjælpe unge i gang

Velfærd

08/8/13 10:14

Freja Eriksen

Jobcentret i Tønder inviterer nu virksomhederne i kommunen til et netværkssamarbejde om at få flere unge i gang med uddannelse eller job.

- Vi har allerede et rigtig godt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, men der er ingen tvivl om, at vi kan komme endnu længere og opnå endnu bedre resultater, hvis vi kan inddrage virksomhederne i samarbejdet, siger projektleder Edel K. Andresen fra Jobcenter Tønder.

Sammen med uddannelsesinstitutionerne tager jobcentret derfor nu kontakt til virksomheder i hele kommunen, og som led i fremstødet planlægges et inspirationsseminar i september med den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen, der i dag er en efterspurgt rådgiver og mentaltræner.

Jobcentret håber, at mindst 50 virksomheder fra forskellige brancher tilslutter sig netværket.

Invitationen til at indgå i netværket retter sig mod virksomheder, som kan se et formål med at hjælpe unge i gang.

- Som jobcenter er det vores opgave at aktivere de svage unge, og vi ved, at der i vores område er rigtig mange virksomheder med et stort socialt engagement. Dem appellerer vi nu til. Vi opfordrer dem til at gå med i et projekt, hvor de kan give en håndsrækning til unge, som ellers ville have svært ved at komme i gang med uddannelse eller job. Samtidig har virksomhederne jo også selv en interesse i at sikre tilstrækkelig arbejdskraft nu og i fremtiden, siger Edel K. Andresen fra Jobcentret.

Virksomhedsnetværket skal være med til at understøtte de unges valg af uddannelse. Derfor er det hensigten, at de unge kommer i praktikophold på virksomhederne, så de opnår praktisk erfaring, samt at motivere og tilskynde dem til at træffe det rigtige uddannelsesvalg.

Samtidig skal netværket understøtte erfaringsudveksling mellem virksomhederne og danne ramme om uddannelse af lokale mentorer.

En af de virksomheder, der allerede har sagt ja til at indgå i netværket, er Benteler Aluminium Systems i Tønder. HR-manager Mette Sørensen Boysen, fortæller, at Benteler Aluminium Systems er med, fordi projektet afspejler virksomhedens generelle holdning som erhvervsvirksomhed.

- Vi har stort set altid ét eller flere forløb i gang i samarbejde med Jobcentret, Kompetencecentret, uddannelsesinstitutioner eller private aktører. Som virksomhed vil vi gerne bidrage til at udvikle lokalbefolkningens muligheder og kompetencer både til gavn for borgere, virksomheder og ikke mindst vores egn som helhed, siger Mette Sørensen Boysen. Hun peger på, at det nye netværksprojekt fokuserer på de unge på vej, og at netop den gruppe er en vigtig faktor for områdets fremtid.

- Selv om mange allerede yder en indsats i det daglige, tror vi på, at vi kan gøre en endnu større forskel ved at løfte i flok. Derfor håber vi, at mange virksomheder, som endnu ikke har gjort erfaringer med at have medarbejdere i virksomhedspraktik eller andet forløb, vil tilslutte sig netværket, bemærker Mette Sørensen Boysen.

Målgruppen består af unge med vidt forskellige baggrunde og interesser.

- Derfor er det også vigtigt, at virksomheder fra forskellige brancher melder sig til netværket, så vi kan få flest mulige på vej, lyder opfordringen fra Benteler Aluminium Systems’ HR-manager.

Initiativet til det nye netværk er taget af Jobcenter Tønder, EUC Syd og Tønder Handelsgymnasium og Handelsskole. En række virksomheder har allerede tilmeldt sig, og endnu flere kan komme med.

Målet er, at 50 virksomheder fra forskellige brancher tilslutter sig netværket, og at 20 unge gennemfører et praktikforløb inden maj næste år.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.