Tønder har fået ny borgmester

Politik

26/05/2016 10:21

Nick Allentoft

Henrik Frandsen, Skærbæk, er med bred opbakning valgt som Tønder Kommunes nye førstemand

Henrik Frandsen fra Venstre er Tønder Kommunes nye borgmester. På et konstituerende møde i Kommunalbestyrelsen torsdag aften var der fuld opbakning til at vælge den hidtidige 2. viceborgmester som afløser for Laurids Rudebeck, der døde pludseligt for godt to uger siden.

Henrik Frandsen, 55 år og landmand i Skærbæk, har været medlem af Kommunalbestyrelsen siden valget i 2013. Han har i hele perioden haft plads i Økonomiudvalget, og som borgmester bliver han nu automatisk formand for udvalget.

Udover den politiske erfaring har Henrik Frandsen stor organisationserfaring fra landbruget, hvor han bl.a. har været formand for Sønderjysk Landboforening og viceformand for Landbrug & Fødevarer.

Den nyvalgte borgmester glæder sig over den brede opbakning i Kommunalbestyrelsen.

- I Tønder Kommune er der heldigvis tradition for konstitueringsaftaler med bred politisk tilslutning. Det havde Laurids Rudebeck en stor del af æren for, og det er meget positivt, at der er vilje til at fortsætte denne linje. Enighed om konstitueringen er det bedste udgangspunkt for, at vi sammen kan skabe brede og holdbare løsninger til gavn for borgere og erhvervsliv i vores kommune, siger den nyvalgte borgmester.

En tung arv at løfte

Henrik Frandsen er bevidst om, at det bliver svært at løfte arven efter Laurids Rudebeck, der var kommunens førstemand siden 2009.

- Jeg er meget ydmyg over for opgaven, men jeg vil gøre mit bedste for at videreføre det gode og konstruktive samarbejde, som Laurids var eksponent for. Det er ikke realistisk, at vi kan blive enige om alt. Vi er forskellige partier, der repræsenterer forskellige holdninger, og sådan skal det være i et folkestyre. Men vi har et godt afsæt for det videre arbejde.

- Udfordringerne er de samme nu som før. Sammen med de mange andre gode kræfter i området skal vi fortsat arbejde benhårdt for at skabe vækst og arbejdspladser og søge at vende befolkningsudviklingen. Som kommune skal vi samtidig sikre, at den gode og stabile økonomiske situation, der er skabt i løbet af de seneste år, kan videreføres, så vi kan bevare vores selvstændighed og handlefrihed, siger Henrik Frandsen.

Da Henrik Frandsen i forvejen var medlem af Økonomiudvalget, blev der en plads ledig ved Laurids Rudebecks bortgang. Nyt medlem af Økonomiudvalget bliver Leif Høeg Jensen (V).

Som ny 2. viceborgmester efter Henrik Frandsen er valgt Venstres gruppeformand, Preben Linnet.

Som første suppleant hos Venstre indtræder Jesper Steenholdt i Kommunalbestyrelsen efter Laurids Rudebecks død. Jesper Steenholdt overtager Leif Høeg Jensens poster i Børn- og Skoleudvalget og Socialudvalget.

 

Mest Læste

Annonce