Vallensbæk Kommunalbestyrelse afskediger kommunaldirektør

29/11/12 8:33

Vallensbæk Kommune

Onsdag den 28. november besluttede kommunalbestyrelsen at afskedige kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen. Afskedigelsen sker på baggrund af kommunaldirektørens beskyldninger tidligere på året mod borgmester Henrik Rasmussen om magtmisbrug.

Efterfølgende konkluderede en undersøgelse fra Kommunernes Landsforening, at kommunaldirektørens beskyldninger var udokumenterede og uberettigede.

Læs også: Borgmester vil renses for anklager

Kommunalbestyrelsen forventer ikke, at der kommer nyt frem i sagen i forbindelse med Statsforvaltningens behandling af sagen. På den baggrund finder kommunalbestyrelsen, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side.

”Det er en meget trist sag, og der er reelt kun tabere. Kommunalbestyrelsen har vurderet, at der ikke kom nye oplysninger frem i forbindelse med den partshøring, der er foretaget af kommunaldirektøren”, udtaler 2. viceborgmester Søren Wiborg (A), der har ledet Økonomiudvalgets undersøgelse af kommunaldirektørens beskyldninger.

Læs også pressemeddelelse fra Frederiksberg i Suzanne Aaholm-sagen

”Ansættelsesforholdet skulle afsluttes, og på det foreliggende grundlag, fandt kommunalbestyrelsen, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side. Derfor er eneste løsning en afskedigelse med 4 måneders varsel”, udtaler Søren Wiborg.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.