Vallensbæk Kommunalbestyrelse afskediger kommunaldirektør

29/11/2012 09:33

Vallensbæk Kommune

Onsdag den 28. november besluttede kommunalbestyrelsen at afskedige kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen. Afskedigelsen sker på baggrund af kommunaldirektørens beskyldninger tidligere på året mod borgmester Henrik Rasmussen om magtmisbrug.

Efterfølgende konkluderede en undersøgelse fra Kommunernes Landsforening, at kommunaldirektørens beskyldninger var udokumenterede og uberettigede.

Læs også: Borgmester vil renses for anklager

Kommunalbestyrelsen forventer ikke, at der kommer nyt frem i sagen i forbindelse med Statsforvaltningens behandling af sagen. På den baggrund finder kommunalbestyrelsen, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side.

”Det er en meget trist sag, og der er reelt kun tabere. Kommunalbestyrelsen har vurderet, at der ikke kom nye oplysninger frem i forbindelse med den partshøring, der er foretaget af kommunaldirektøren”, udtaler 2. viceborgmester Søren Wiborg (A), der har ledet Økonomiudvalgets undersøgelse af kommunaldirektørens beskyldninger.

Læs også pressemeddelelse fra Frederiksberg i Suzanne Aaholm-sagen

”Ansættelsesforholdet skulle afsluttes, og på det foreliggende grundlag, fandt kommunalbestyrelsen, at der var tale om grov misligholdelse af ansættelsesforholdet fra kommunaldirektørens side. Derfor er eneste løsning en afskedigelse med 4 måneders varsel”, udtaler Søren Wiborg.
 

Mest Læste

Annonce