Kræftbehandling: Regioner langt fra erklæret mål

- Det system vi har i dag bliver udsat for et stærkere og stærkere pres de kommende år, og min bekymring er at det kommer til at se meget værre ud for kræftpatienter om nogle få år, siger Kræftens Bekæmpelse til DR P4 København.

Sundhedsvæsenets kræftpakker skal sikre, at du bliver hurtig udredt og behandlet, hvis der opstår mistanke om en kræftsygdom.
Derfor besluttede landets regioner i 2014, at man det følgende år ville have 90 procent af kræftpatienterne igennem inden for kræftpakkernes tidsfrister.

Men virkeligheden er, at blot 79 procent af patienterne i 2015 kom gennem kræftpakkeforløbene på den fastsatte tid.
Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.


Og de tal er skuffende, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse.

- Det er skuffende først og fremmest for patienterne, og de resultater patienterne kan få af behandlingen. Vi skal højere op, og vi skal have nogle bedre resultater for patienterne, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, til DR P4 København.

Ifølge interesseorganisationen vil antallet af kræftpatienter stige de kommende år, og derfor skal der postes flere ressourcer i området omgående, mener Leif Vestergaard Pedersen.

- Det system vi har i dag bliver udsat for et stærkere og stærkere pres de kommende år, og min bekymring er at det kommer til at se meget værre ud for kræftpatienter om nogle få år, siger han til DR P4 København.

Men formanden for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Ulla Astman mener ikke, at tallet er skuffende, tværtimod:

- Jeg synes det er vigtigt at hæfte os ved, at det går den rigtige vej. Der har været en stigning fra 72 til 79 procent over de seneste par år, samtidig med at vi behandler flere og flere patienter, så det er et tegn på, at det kører den rigtige vej, siger hun, til DR P4 København.

Emneord: Kræftpatienter, Kræfttilfælde, Kræftbehandling, Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også